Scandal cu îmbrânceli între enoriaşi şi jandarmi, într-o localitate din Vaslui VIDEO

În jur de 80 de credincioşi, din localitatea vasluiană Sărăţeni, au baricadat poarta bisericii când au văzut că un executor judecătoresc a venit să-l dea afară din casa parohială pe preotul din sat, informează România TV.

26 mart. 2013, 13:18
Scandal cu îmbrânceli între enoriaşi şi jandarmi, într-o localitate din Vaslui VIDEO

Enoriaşii din Parohia Sărăţeni au uitat de cele sfinte chiar în postul Paştelui. Credincioşii i-au luat pe fugă pe reprezentanţii Episcopiei Huşilor, dar şi pe un executor judecătoresc, deoarece aceştia doreau să îl dea afară din casă pe preotul paroh. Este vorba de casa parohială şi despre biserică.

Credincioşii au baricadat intrarea în biserică şi i-au huiduit pe reprezentanţii legali, care veniseră însoţiţi şi de noul preot. Acesta a mai slujit în zonă, însă oamenii nu-l doresc ca preot.

Scandalul s-a declanşat în anul 2011 când trei preoţi din judeţul Vaslui au îndrăznit să-şi ceară drepturile salariale în instanţă. Episcopia Huşilor i-a caterisit, iar recent Episcopia a cerut ca aceştia să fie evacuaţi din casele parohiale.
Enoriaşii susţin însă că ei au pus mână de la mână pentru a construi aceste case şi nu îşi vor lăsa preoţii în voia sorţii.