SCANDAL cu poliţia pentru fiica lui Dan Condrea: Fosta soţie a patronului Hexi Pharma, împiedicată să-şi ia copilul

Un echipaj de poliţie şi angajaţi ai Direcţiei pentru Protecţia Copilului au ajuns, miercuri, la şcoala 175 din Capitală, după ce au fost chemaţi în legătură cu solicitarea fostei soţii a lui Dan Condrea de a-şi lua copilul acasă, deşi nu are custodia minorului. Laura Georgescu spune că a venit la serbarea micuţei Magda, dar că a fost bruscată de învăţătoare şi de directorul şcolii să asiste la festivitatea de final de an. După patru ore de discuţii şi tergiversări, fosta soţie a lui Dan Condrea a plecat acasă cu fetiţa sa.

22 iun. 2016, 11:08

Fosta soţie a patronului Hexi Pharma, Laura Georgescu, a mers miercuri la Şcoala nr. 175 din Capitală, pentru a participa la serbarea de sfârşit de an a copilului pe care femeia îl are cu Dan Condrea. Femeia susţine însă că a fost împiedicată de învăţătoarea copilei şi de directorul şcolii să participe la festivitate, deşi este unicul părinte al Magdei. Mai mult, la finalul festivităţii, când Laura Georgescu a vrut să plece împreună cu minorul, conducerea şcolii s-a opus întrucât reprezentanţii unităţii de învăţământ ştiau că Dan Condrea este cel care avea custodia copilului.

Pentru aplanarea conflictului, la faţa locului au ajuns mai mulţi poliţişti şi, ulterior, reprezentanţi ai Direcţiei pentru Protecţia Copilului. Aceştia au analizat problema, iar după patru ore de discuţii Laura Georgescu a plecat împreună cu fetiţa sa, afirmând că nu a depus plângere împotriva celor care au împiedicat-o să îşi vadă copilul.

„Doamna judecător a spus în 26 mai că «întrucât sunteţi părinte unic, mama fetiţei, duceţi-vă să vă luaţi copilul». Azi am venit mai devreme pentru că era serbare. Toţi părinţii erau cu copiii în sală şi eu am fost bruscată la ordinul doamnei profesor Ionela Creţu, care m-a îmbrâncit pe hol, şi a domnului director şi fetiţa mea a fost reţinută singură, cu toate că toţi copiii erau cu părinţii. Din partea familiei noastre nu a fost nimeni, fetiţa mea a fost singură în sală şi a fost împiedicată să fie cu mama la serbare. I-am chemat pe domnii poliţişti să constate faptul că mi s-a interzis accesul. Nu ştiu de ce au făcut-o, vor trebui să răspundă în faţa organelor abilitate. Nu mi-au dat voie să particip la serbare alături de copilul meu şi copilul meu era singurul din clasă care era singur la serbare, fără mămica sau tăticul. Fetiţa mea a fost împiedicată să stea cu mămica la spectacol, la premiere şi la serbare. Domnii de la poliţie au dorit să facă o anchetă extinsă şi de aceea a durat atât de mult. Fetiţa nu a vrut să discute cu nimeni decât în prezenţa lui mami. Cu doamna psiholog şi cu doamnele de la Protecţia Copilului a discutat Magda de la mine din braţe. Aşa a vrut ea”, a spus Laura Georgescu, în timp ce fetiţa a spus şi ea, în faţa jurnaliştilor, că vrea să rămână „cu mami”.

Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, a murit în urma unui accident rutier, în Corbeanca, judeţul Ilfov, iar Laura Georgescu speră să obţină custodia fetiţei lor, pierdută la divorţ.