Scandal cu un martor protejat din dosarul Şova-Ponta în faţa unei secţii de poliţie din Capitală. Reacţia IGPR

Un martor protejat din dosarul Şova-Ponta a fost târât de poliţişti pe scările unei secţii din Capitală, potrivit România TV. Într-un comunicat de presă al IGPR, bărbatul asupra căruia a fost instituită o măsură legală de protecţie, s-a prezentat la secţia de poliţie, unde şi-a exprimat o anumită nemulţumire, situaţie care a fost apoi remediată.

16 feb. 2016, 10:48
Scandal cu un martor protejat din dosarul Şova-Ponta în faţa unei secţii de poliţie din Capitală. Reacţia IGPR

„Joi, o persoană asupra căreia a fost instituită o măsură legală de protecţie, s-a prezentat la secţia de poliţie, unde şi-a exprimat o anumită nemulţumire. Situaţia sesizată de către respectivul bărbat a fost reglementată de îndată, fără a fi înregistrat vreun eveniment deosebit”, se arată îm comuniCatul IGPR.

Poliţia susţine că bărbatul a făcut scandal în faţa Secţiei 6 din capitală, iar când a fost chemat înăuntru, a refuzat să intre, aşa că a fost dus cu forţa. De cealaltă parte, acesta susţine că, printr-o ordonanţă a unui procuror DNA, a devenit martor protejat.

Citeşte şi: Dan Şova a scăpat de arestul la domiciliu. Va fi judecat sub control judiciar în dosarul CET Govora UPDATE

După întreg scandalul din faţa secţiei, unul dintre şefii poliţiştilor a ieşit şi l-a rugat pe bărbat să intre pentru a discuta, potrivit România TV

Potrivit rechizitoriului prin care au fost trimişi în judecată Dan Şova şi victor Ponta, Alin Brîncuş este cel care a demascat faptul că Şova a distrus probe importante pentru dosarul Rovinari -Turceni.

Martorul le-a spus procurorilor că Şova a cerut distrugerea hardurilor calculatoarelor societăţii de avocaţi, pentru a compromite documentele şi corespondenţa purtată pe mail.

„Din declaraţiile martorilor Ciurcu Simona şi Brîncuş Alin Aurel Niculae, persoane angajate în cadrul SCA Şova şi Asociaţii”, a rezultat faptul că în anul 2010 din dispoziţia suspectului Şova Dan-Coman s-au distrus toate hardurile calculatoarelor societăţii de avocaţi cu scopul de a compromite toate documentele şi corespondenţa purtată pe mail între societatea de avocaţi şi conducerile celor două complexe energetice”, se arată în rechizitoriul DNA.