Scandal după examenul de DEFINITIVAT. Ministerul a declanşat o anchetă în cazul lucrărilor notate greşit

Diferenţe uriaşe între notele obţinute iniţial şi după contestaţii la Definitivat. Ministerul Educaţiei a cerut recorectarea a 137 de lucrări unde diferenţa dintre note era mai mare de două puncte. Potrivit România TV, în acest caz s-a demarat o anchetă.

21 iul. 2015, 14:40
Scandal după examenul de DEFINITIVAT. Ministerul a declanşat o anchetă în cazul lucrărilor notate greşit

Sorin Câmpeanu, ministrul Educaţiei, a cerut recorectarea a 137 de lucrări de la examenul de Definitivat, după ce candidaţii au făcut contestaţii şi s-au trezit cu diferenţe de note de chiar două puncte.

De asemenea, ministrul spune că chiar dacă aceste lucrări vor fi recorectate, notele nu pot fi modificate, pentru că aceasta este metodologia de organizare a examenului. Candidaţii vor rămâne astfel cu notele de la cotestaţii, însă ministrul Educaţiei va putea să-i sancţioneze pe acei profesori care au făcut greşeli grave la corectarea lucrărilor.

Citeşte şi Scandal cu repetiţie: Încă o elevă de nota 10, eliminată la Bac, dă Ministerul în judecată

Zeci de profesori au semnat marţi o scrisoare deschisă către ministrul Educaţiei, în care îi cer organizarea unei sesiuni speciale pentru cei care au susţinut acest examen de trei ori, dar şi anularea baremului pentru subiectul considerat greşit, care nu era în concordanţă cu programa.