Scandal după moartea lui Gyuri Pascu: „Artistului NU i s-a făcut EKG la prima intervenţie a ambulanţei”

Scandal după moartea lui Ioan Gyuri Pascu. La două zile după decesul artistului, jurnalistul Cătălin Tolontan a dezvăluit că înaintea SMURD-ului, un echipaj al Serviciului de Ambulanță l-a consultat pe Ioan Gyuri Pascu și i-a pus diagnosticul de atac de panică. Pusă faţă în faţă cu jurnalistul Cătălin Tolontan, la România TV, şefa Serviciului de Ambulanţă a recunoscut acest lucru.

28 sept. 2016, 20:16
Scandal după moartea lui Gyuri Pascu: „Artistului NU i s-a făcut EKG la prima intervenţie a ambulanţei”

Jurnalistul Catalin Tolontan a dezvaluit ca Ioan Gyuri Pascu a fost consultat de doua echipaje de medici, lucru ascuns initial, relatează România TV. „De ce SMURD nu a spus ca, de fapt, au fost doua apeluri pentru aceeasi persoana. Prima oara persoana era constienta, a vorbit cu medicul, i s-a dat diagnosticul de atac de panica. A doua oara cand au ajuns medicii, peste o ora si jumatate, era inconstient”, a spus jurnalistul Catalin Tolontan.

Sefa Serviciului de Ambulanta, Alis Grasu, a recunoscut ca a ascuns acest lucru, inclusiv Ministerului Sanatatii, pe motiv ca ancheta interna declansata nu a fost finalizata. „Eu nu puteam sa sesizez pana nu aveam o concluzie”, a spus Alis Grasu.

Jurnalistul Tolontan a precizat, la România TV, ca in dosarul lui Gyuri Pascu nu exista niciun EKG. Informaţia a fost confirmata de Alis Grasu.

„Nu este niciun EKG in dosar, iar cetatenii au fost mintiti, luni dimineata, cand au fost anuntati ca Pascu a murit in circumstantele descrise”, a mai precizat Tolontan.

„Nu exista EKG”, a subliniat si sefa Serviciului de Ambulanta.

Potrivit informaţiilor oficiale, primul apel la 112 venit din casa artistului a fost înregistrat la ora 3 şi 26 de minute. La intervenţie a ajuns o maşină de consultaţie cu medic. Diagnosticul pus a fost atac de panică. O oră şi jumătate mai târziu, ambulanţa este solicitată din nou de la aceeaşi adresă, însă Ioan Gyuri Pascu intrase în stop cardio respirator. S-au făcut manevre de resuscitare timp de 50 de minute, dar, din păcate artistul nu a mai putut fi salvat. Serviciul de ambulanţă a declanşat o anchetă disciplinară internă, iar Colegiul Medicilor s-a autosesizat în acest caz.

CITEŞTE ŞI: Ministerul Sănătăţii anunţă „o posibilă abordare terapeutică superficială” la Ambulanţă în cazul Gyuri Pascu