Scandal imens în Ialomiţa, din cauza amenajării unui circuit auto de mare viteză pe un islaz

Scandal într-o localitate din Ialomiţa. Totul a pornit de la construirea unui circuit auto pe islazul comunei. Primarul vrea curse de mare viteză, în timp ce oamenii nu vor să rămână fără păşunea pe care îşi duc animalele. Investiţia care ar fi trebuit să aducă venituri şi faimă comunei, a împărţit şi consiliul local în două tabere.

02 apr. 2014, 15:26
Scandal imens în Ialomiţa, din cauza amenajării unui circuit auto de mare viteză pe un islaz

Totul a început în urmă cu trei ani. Un investitor privat a luat în concesiune 56 de hectare din islazul comunei Adâncata, judeţul Ialomiţa, pentru a construi un circuit auto de mare viteză, potrivit România TV. Supăraţi că rămân fără păşune, crescătorii de animale s-au opus proiectului.

„Nu ne trebuia circuit. Ce ne trebuia nouă circuit? Vedeţi şi dumneavoastră ce e aici, nici teren de agrement, nici pistă, nici islaz„, au declarat localnicii.

Şi consilerii s-au împărţit în două tabere. De mai bine de un an, o parte dintre ei au refuzat să mai participe la şedinţe. „Actele care s-au făcut pentru acest circuit, noi am constatat că sunt false. A distrus 56 de hectare de islaz„, a spus unul dintre consilieri.

Pista pe care urmează să se desfăşoare competiţiile auto-moto de mare viteză are o lungime de patru kilometri, o lăţime de 11 metri şi este prevăzută cu opt viraje de dreapta şi tot atâtea de stânga.

Scandalul a ajuns şi în instanţă. „A fost o acţiune a instituţiei prefectului, de dizolvare a consiliului local Adâncata, pentru că nu se mai întruneau. În momentul de faţă suntem în instanţă„, a spus prefectul Gigi Petre.

Între timp, într-o anchetă a poliţiei se verifică modul în care s-a făcut concesionarea celor 56 hectare.