Scandal IMENS la TVR din cauza Eurovision 2019. Acuzaţii grave: totul a fost provocat de Dan Bittman

Selecția națională pentru Eurovision este una care ridică de multe ori semne de întrebare, iar câștigătorii sunt mai mereu contestați.

12 ian. 2019, 13:56
Scandal IMENS la TVR din cauza Eurovision 2019. Acuzaţii grave: totul a fost provocat de Dan Bittman

Pentru Eurovision 2019, printre câştigători s-a aflat şi Dan Bitman, care a decis, însă să se retragă din concurs la scurt timp. Regulamentul spune că dacă acest lucru nu se întâmplă în primele 24 de ore, artistul ar trebui penalizat financiar şi prima piesă sub linie ar urma să o înlocuiască pe cea retrasă.

EUROVISION 2019. Când va fi desemnat reprezentantul României la concurs

Mai mulţi participanţi la selecţie de anul spun că TVR nu a respectat regulamentul şi că probabul din nou se vor trage sfori pentru a câştiga cine trebuie, aşa cum s-ar fi întâmplat şi cu desemnarea celor 24 de piese calificate pentru finală. Aceştia acuză şi faptul că nu toţi artiştii care se înscriu au drepturi egale. Regula Wild Card-ului introdus din mers de TVR a creat un adevărat scandal intern şi momentan nimeni nu înţelege exact cum are de gând televiziunea să stopeze valul de acuzaţii care au început deja să curgă.

Conform unor surse media, întreaga poveste Eurovision ar costa aproximativ un milion de euro, iar managerul proiectului ar fi Cristian Zgabercea, un apropiat al lui Radu Mazăre.