Scandal în cimitirul Sfânta Vineri din Capitală: Mormintele marilor artişti, DISTRUSE / VIDEO

Dezastru la mormântul Ilenei Sărăroiu. Un morman de pâmânt acoperă lespedea, iar crucea abia dacă se mai vede. Mormântul este în cimitirul Sfânta Vineri din Capitală, unde muncitorii care lucrează la sistemul de canalizare au devastat mai multe morminte. Zeci de persoane au făcut scandal din cauza situaţiei. Primăria Capitalei a decis să sancţioneze firma care efectuează lucrările în cimitir.

26 dec. 2014, 15:06
Scandal în cimitirul Sfânta Vineri din Capitală: Mormintele marilor artişti, DISTRUSE / VIDEO

Adevărate tranşee au fost săpate de-a lungul aleilor cimitirului Sfânta Vineri din Capitală, iar zeci de morminte au fost distruse, informează România TV. Potrivit unui martor, totul a pornit din cauza unor lucrări la canalizare.

„Am venit să aprind o lumânare, să aibă şi ei de sărbători. Toate mormintele sunt acoperite cu pământ ud de la canalizarea care se face în acest cimitir. Şi-au bătut joc de cei care sunt înmormântaţi acolo”, a declarat un bucureştean.

Printre mormintele distruse sunt şi cele ale unor mari artişti precum cântăreaţa Ileana Sărăroiu şi actorul Iurie Darie. Un morman de pământ acoperă lespedea, iar crucile abia dacă se mai zăresc. „Să vină patronul şi cu mâinile lui goale să pună la loc totul peste oamenii aceia care sunt acolo”, a declarat Anca Pandrea.

Într-o intervenţie la România TV, artiştii s-au declarat pe de-o parte şocaţi, dar şi revoltaţi de felul în care au fost batjocorite mormintele. „Este incredibil! Când faci lucrarile astea, nu te gândeşti că poate şi tu ai bunici, străbunici care stau undeva într-un mormânt? Nu se poate să nu te doară sufletul”, a declarat Maria Dragomiroiu.

„Sunt cu lacrimi în ochi. Nu este posibil să se întâmple aşa ceva. Nu am putut să cred că sunt oameni care nu au un dram de respect pentru cei care au fost. Este înspăimântător! Să nu ai linişte nici după ce ai murit? Eşti om, nu eşti un animal”, a spus Laura Lavric.

Administraţia Cimitirelor a hotărât să sancţioneze firma care a efectuat lucrările în cimitir pentru nerespectarea normelor de protejare a mormintelor.