Scandal în comisia care decide depunctarea FCSB, război vechi cu Gigi Becali: „Creier de maimuţă în corp de miliardar”

Verdictul în cazul unei eventuale depunctări a FCSB-ului, după memoriul făcut de CFR, va fi dat de Comisia de Disciplină a FRF, prezidată de Daniel Cernat Marin, care s-a aflat într-un război total cu Gigi Becali.

03 mai 2018, 09:01
Scandal în comisia care decide depunctarea FCSB, război vechi cu Gigi Becali: „Creier de maimuţă în corp de miliardar”

Comisia de Disciplină de la Casa Fotbalului a mai oferit ieri încă 7 zile de suspans în privinţa duelului memoriilor dintre CFR şi FCSB şi viceversa. Miercurea viitoare se va da o decizie în ambele cazuri, iar printre posibilele sancţiuni există şi cea a depunctării, aşa cum e specificat în regulament!

Cine judecă respectivele speţe? Cei 5 membri ai Comisiei de Disciplină, for care îl are ca preşedinte pe Daniel Cernat Marin, aflat în această funcţie de mai bine de un deceniu!

Răsturnare de situaţie la FRF privind depunctarea FCSB, se ajunge la TAS. Becali a răbufnit: „Pe mine m-au prins şi cu valiza…”

Acesta e un personaj care a intrat, în anii trecuţi, într-un conflict violent cu Gigi Becali, cel pe care acum îl are, practic, pe masa de judecată. În vara lui 2008, după ce Gigi Becali a fost prins că a dorit să-i motiveze pe jucătorii Universităţii Cluj, celebrul caz „Valiza”, Cernat şi Comisia de Disciplină au dictat atunci sancţiuni extrem de dure la adresa Stelei, a lui Gigi Becali, dar şi a oficialilor, jucătorilor şi clubului U Cluj:

  • Steaua a fost penalizată cu 7 puncte
  • Gigi Becali a fost suspendat 2 ani de pe toate stadioanele din România
  • Petre Marin, jucător la Steaua, suspendat 6 luni
  • U Cluj depunctată 6 puncte
  • Toni Doboş suspendat 2 ani
  • Gigel Coman, jucător la U Cluj, suspendat 6 luni

După acel moment, Gigi Becali l-a acuzat dur pe Cernat: „Cei care au judecat ori au fost şantajaţi, ori e o decizie politică”. Ulterior, toate sancţiunile au fost anulate la Comisia de Apel.

La acea vreme, Cernat a avut o replică violentă la adresa lui Becali: „Îl sfătuiesc pe patronul Stelei să nu mai dea dovadă, în continuare, de creier de maimuţă în corp de miliardar!”.

Tocmai din acest motiv, în câteva speţe ulterioare, care s-au judecat la „Disciplină”, clubul Steaua a solicitat recuzarea preşedintelui Daniel Cernat pe motiv că „n-ar mai putea fi echidistant din moment ce s-a aflat într-un conflict direct cu Gigi Becali”. 

COMPONENŢA COMISIEI DE DISCIPLINĂ

Daniel Cernat Marin – preşedinte
Mihai Mitroi – vicepreşedinte
Marian Tudor – membru
Lucian Ghiţă – membru
Liviu Popa – membru

CE SPUNE REGULAMENTUL: AR AVEA SUPORT PENTRU DEPUNCTARE

Articolul 52 din ROAF se numeşte „Comportarea jignitoare, calomnioasă şi declaraţii care afectează imaginea fotbalului”, iar la punctul 5 s-ar putea încadra lejer cele două memorii încrucişate FCSB vs CFR:

 

„Declaraţiile făcute de persoanele arătate la articolul 4, care sunt de natură să prejudicieze în orice mod imaginea fotbalului cum ar fi, dar fără a se limita la: corectitudinea jocurilor, cele privind prestaţia arbitrilor, încălcarea unor prevederi regulamentare etc se sancţionează la prima abatere cu:
– suspendare 8-16 jocuri pentru jucători sau antrenori
– suspendare 6-12 luni pentru oficiali
– penalitate de 300.000 de lei
– clubul de care aparţine persoana va fi sancţionat cu scăderea a 3 puncte din cele obţinute în campionatul în care participă echipa de categorie superioară.
– în caz de recidivă, persoana care face astfel de declaraţii va fi declarată persona non grata

La articolul 4, intitulat „Persoane”, pe lângă jucători, antrenori, oficiali ș.a., litera c) specifică: „(…) alte persoane a căror apartenenţă la un club este de notorietate şi nu a fost contestată până la momentul săvârşirii unei abateri”. Adică fix cazul lui Gigi Becali. 

CUM AR ARĂTA CLASAMENTUL CU FCSB ŞI CFR DEPUNCTATE 3 PUNCTE

1. FCSB 40p
2. CFR 38p
3. Craiova 35p
4. Astra 32p
5. Viitorul 31p
6. Iaşi 21p

Sursa: gsp.ro