SCANDAL ÎN ÎNVĂŢĂMÂNT! Şapte profesori, reţinuţi pentru ŞPAGA la bacalaureat

800 de euro, parola pentru a lua examenul de bacalaureat! Şapte profesori din Tulcea au fost reţinuţi pentru că au luat şpagă de la mai mulţi elevi pe care i-au ajutat să ia note mai mari sau chiar să treacă examenul. Anchetatorii spun că profesorii primeau parole sau semne pe care elevii le lăsau pe lucrări, ca acestea să fie identificate mult mai uşor.

29 oct. 2014, 07:23
SCANDAL ÎN ÎNVĂŢĂMÂNT! Şapte profesori, reţinuţi pentru ŞPAGA la bacalaureat

Şapte profesori suspectaţi de luare de mită , trafic de influenţă, complicitate, abuz în serviciu şi fals  au fost reţinuţi pentru că au luat între 400 şi 800 de euro şpagă să ajute 45 de elevi să treacă bac-ul. Procurorii spun că elevii lăsau parole şi semne pe lucrări, pentru ca profesorii să le identifice mai uşor.

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea, cei împotriva cărora s-a luat măsura reţinerii pe 24 de ore sunt Marius Ovidiu Târlogeanu, Teodor Ţigău, Marcel Sciotnic -profesori de matematică, Gabi Mariana Costache-profesor de geografie, Cornelia Bacalu-profesor de franceză, Cornel Brudiu-profesor de fizică şi Violeta Calotă-profesor de biologie

Potrivit evz.ro, în perioada mai-septembrie 2014, pe parcursul desfăşurării celor două sesiuni ale examenului de bacalaureat, cei şapte inculpaţi, împreună cu alte 20 de cadre didactice care au calitatea de suspecţi au supraevaluat lucrările a aproximativ 45 de candidaţi la disciplinele cu scopul promovării examenului.

Citeşte şi: 15 profesori din Neamţ, cercetaţi penal pentru că au falsificat un catalog

Rezolvau problemele în locul elevilor

„Prin intermediul colegilor profesori, examinatorii au primit semne şi parole transmise de la şi către candidaţi pe care aceştia le-au inserat în conţinutul lucrărilor de concurs în scopul identificării cu uşurinţă la corectare. Pentru acordarea notelor de promovare, profesorii corectori au procedat fie la supraevaluarea lucrărilor, fie la contrafacerea scrierii prin adăugarea unor cuvinte punctate în barem, ori prin rezolvarea în integralitate a subiectelor la disciplinele reale”.

Intermediarii ar fi pretins sau primit, pentru ei sau pentru profesorii corectori, în schimb, sume de bani cuprinse între 400 şi 800 euro pentru fiecare disciplină.

Citeşte şi: Profesori de nota 1 la catedră. Cum a fost posibil