Scandal în Liga 1: Prima decizie luată de Comisia de Disciplină în cazul depunctării FCSB. CLASAMENT LIGA 1

Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal a analizat astăzi plângerea făcută de CFR Cluj la adresa lui Gigi Becali și a celor de la FCSB.

25 apr. 2018, 13:10
Scandal în Liga 1: Prima decizie luată de Comisia de Disciplină în cazul depunctării FCSB. CLASAMENT LIGA 1

Potrivit surselor GSP.RO, Comisia de Disciplină a decis repunerea cazului pe rol.Astfel membrii Comisiei vor analiza din nou reclamația făcută de clujeni.

Motivul? „Repunerea dosarului pe rol în vederea comunicării documentelor depuse de către FC FCSB și în vederea certificării documentelor din dosar de către ambele părți”.

Clujenii cer ca FCSB să piardă 3 puncte și ca Gigi Becali să fie suspendat între 6 și 12 luni și amendat cu o sumă între 5.000 și 300.000 de euro pentru declarațiile xenofobe făcute de omul de afaceri și pentru că acesta l-a contactat pe Dan Petrescu în ziua meciului CFR Cluj – FCSB 1-1.

„Mă lupt împotriva ungurilor! Cum să fie CFR campioană în centenarul României? Orban, premierul Ungariei, vrea cu disperare CFR campioană. Eu, Becali, îi spulber pe toți. Să nu creadă ei vreodată că o să-i mai ajute arbitrii, în centenarul României!”
Gigi Becali, la începutul lunii februarie

CE SPUNE REGULAMENTUL: 

Fapta unei persoane care prin orice mijloace, cum ar fi gesturi sau cuvinte jignitoare, aduce atingere onoarei, reputaţiei, demnităţii sau imaginii publice a unei persoane, dacă fapta a fost săvârşită prin intermediul mass-media, se sancţionează astfel:

Alte decizii ale Comisiei de Disciplină

Clubul CS Universitatea Craiova a fost amendat cu 5.000 de lei de comisia de disciplină din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, întrunită miercuri, informează site-ul LPF.

Clubul craiovean a primit această sancţiune în urma incidentelor de la partida cu CSM Poli Iaşi, din etapa a cincea a fazei play-off a Ligii I.

Tot miercuri, comisia de disciplină l-a suspendat un meci şi amendat cu 740 de lei pe Florin Plămadă, jucătorul lui FC Botoşani, care a fost eliminat în întâlnirea cu ACS Sepsi OSK Sf.Gheorghe, din etapa a şasea a fazei play-out a Ligii I.