Scandal în Parlament după o nouă cerere de revocare a lui Liviu Dragnea de la şefia Camerei Deputaţilor

Turcan a solicitat introducerea la vot final a hotărârilor privind revocarea lui Dragnea şi Iordache

12 dec. 2018, 10:56
Scandal în Parlament după o nouă cerere de revocare a lui Liviu Dragnea de la şefia Camerei Deputaţilor

Şedinţa de vot final a Camerei Deputaţilor a început miercuri cu discuţii în contradictoriu, liderul grupului PNL, Raluca Turcan, solicitând ca pe ordinea de zi să fie introduse hotărârile privind revocarea lui Liviu Dragnea şi Florin Iordache din funcţiile de preşedinte, respectiv vicepreşedinte.

După ce s-a verificat prezenţa, s-a constatat că există cvorum de şedinţă, fiind prezenţi 181 de deputaţi.

Turcan a solicitat ca pe ordinea de zi să fie introduse hotărârile privind revocarea din funcţie a lui Liviu Dragnea şi a lui Florin Iordache.

„Aviz majorităţii parlamentare, PNL consideră că proiectul de hotărâre al Camerei Deputaţilor de revocare a lui Dragnea a fost dezbătut şi votat pe articole cu 113 voturi ‘pentru’ şi proiectul de hotărâre de revocare a lui Florin Iordache a fost dezbătut şi votat. În consecinţă, considerăm obligatorie prezentarea stenogramelor şedinţelor trecute astfel încât să poată fi prezentate şi tipărite în Monitorul Oficial. De asemenea, nicio şedinţă de vot final nu va putea fi validată dacă unul dintre cei doi revocaţi conduc şedinţele de vot final. PNL şi celelalte partide de Opoziţie consideră că nu poate exista nicio procedură de vot final, atât timp cât pe lista de vot nu figurează cele două hotărâri de revocare”, a susţinut Turcan, în plen.

Potrivit liderului deputaţilor PNL, social-democratul Florin Iordache, care conduce şedinţa de miercuri, este „preşedinte ilegal”.