Scandal între România şi Republica Moldova, din cauza unui fotbalist de la PSG. Jucătorul i-a refuzat deja pe oficialii de la Chişinău

Virgiliu Postolachi, atacantul de 19 ani al celor de la PSG, care a primit luna trecută cetăţenia română, nu a dat curs telegramei de convocare la lotul naţionalei Republicii Moldova pentru meciurile cu Luxemburg şi Belarus, din Liga Naţiunilor.

07 sept. 2018, 10:09
Scandal între România şi Republica Moldova, din cauza unui fotbalist de la PSG. Jucătorul i-a refuzat deja pe oficialii de la Chişinău

Pavel Ciobanu , preşedintele Federaţiei de Fotbal din republica Moldova, susţine că în ciuda încercărilor FRF, Virgiliu Postolachi nu are nicio şansă să joace pentru naţionala României.

Postolachi, conform regulilor FIFA, poate juca doar pentru naţionala Franţei şi cea a Moldovei. El s-a întâlnit cu fraţii noştri de la Federaţia din România. Nu ştiu ce au vorbit, dar mai spun o dată că nu au nicio şansă. El nu a trăit nicio zi în România. Dacă bunicii erau născuţi în România, nu era nicio întrebare, dar toţi sunt născuţi în Moldova, după anul 1940. Nu ştiu ce poate să se întâmple să fie încălcate regulile ca să joace la naţionala României. Eu am vorbit cu tatăl lui, cu domnul Oleg, şi am convenit că o să fac o deplasare la Paris, la o cafea„, a spusPavel Ciobanu, pentru site-ul canal3.md.

Virgiliu Postolachi este unul dintre cei mai buni jucători din echipa de sub 19 ani a lui PSG. Acesta este născut în Moldova şi apoi stabilit în Franţa cu părinţii, dar a dovedit că bunicii săi au avut cetăţenie română şi tatăl său a afirmat că îşi doreşte să joace pentru România.