SCANDAL INCREDIBIL la şcolile de şoferi. Mai mulţi poliţişti şi medici au fost săltaţi de mascaţi

Oamenii legii şi mascaţii au descins la mai multe locaţii ale unor poliţişti, instructori auto, medici şi asistente în municipiul Târgu Jiu, informează România TV. Aceştia sunt acuzaţi că ar fi primit bani pentru a trece mai mulţi elevi de probe la examenul auto.

11 nov. 2013, 09:39
SCANDAL INCREDIBIL la şcolile de şoferi. Mai mulţi poliţişti şi medici au fost săltaţi de mascaţi

Percheziţiile sunt făcute de un procuror de la Parchetul de pe lângă Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, fiind vizate fapte de corupţie săvârşite de mai multe persoane referitor la eliberarea unor documente medicale şi alte înscrisuri necesare pentru obţinerea permisului de conducere, precum şi pentru promovarea probei practice în vederea obţinerii permisului de conducere, scrie Mediafax.

Poliţiştii vor pune în executare 16 mandate de aducere, se arată într-un comunicat de presă comun al Parchetului instanţei supreme şi DGA.

În această cauză a fost începută urmărirea penală faţă de doi agenţi de poliţie şi un informatician (personal civil), toţi din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Gorj, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi luare de mită, au precizat sursele citate.

Alţi patru instructori auto şi un intermediar sunt învinuiţi în acelaşi dosar pentru trafic de influenţă, în scopul obţineri unor permise de conducere pentru mai multe persoane.

De asemenea, au mai fost puşi sub învinuire patru medici şi trei asistente medicale, precum şi fiul unui medic, fiind acuzaţi de luare de mită, trafic de influenţă, fals intelectual, complicitate la uz de fals şi abuz în serviciu în vederea întocmirii unor fişe medicale.

Percheziţiile se desfăşoară cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei Române şi a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. Acţiunea a fost sprijinită de Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă şi Serviciul Român de Informaţii.

Citeşte şi Veşti proaste pentru toţi cei care vor să obţină permis de conducere