Scandal la primăria Capitalei pe revocarea conducerii RATB VIDEO

Scandal la Primăria Capitalei după demiterea conducerii RATB. Gabriela Firea a fost atacată de un consilier USR pe motiv că măsura ar fi ilegală. În schimb, primarul anunţă că deşi la RATB sunt probleme grave, directorul general a intrat în concediu fără să anunţe, transmite România TV.

07 ian. 2017, 12:07
Scandal la primăria Capitalei pe revocarea conducerii RATB VIDEO

„Sunt total nemulţumită de modul cum au acţionat privind eliberarea staţiilor de autobuz. Pe traseu nu au fost suficiente autobuze, astfel că oamenii au aşteptat zeci de minute maşinile în staţii. Am toleranţă zero faţă de indisciplină, am toleranţă zero la tupeu faţă de cetăţeni, am toleranţă zero faţă de şmecherii din anumite instituţii, cărora nu li s-a mişcat un fir de păr ani de zile şi cred că pot să continue în acest fel. Mai mult, directorul RATB nu a depus planul de management în termen de 30 de zile, ceea ce nu s-a întâmplat, iar CA-ul RATB trebuie să depună în termen de 30 de zile planul de administrare, ceea ce nu s-a întâmplat. Deci conducerea putem spune că e demisă de drept”, a declarat Gabriela Firea.

Consilierii Uniunii Salvaţi România s-au opus, însă, demiterii conducerii RATB, explicând că primarul general nu a prezentat niciun raport care să confirme că CA-ul Regiei de Transport nu şi-a dus la îndeplinire atribuţiile.

Citeşte şi: Consiliul de Administraţie al RATB a fost demis de Consiliul General al Capitalei. Cine va pune ordine în Regie UPDATE

„Doamna primar nu ne-a prezentat niciun fel de raport din care să rezulte că actuala conducere a RATB nu şi-a îndeplinit atribuţiile. Ceea ce ne propune doamna Firea sunt doar vorbe, fara nicio dovadă scrisă, fără niciun raport, fără nicio analiză a unei autorităţi competente”, a declarat Ana Ciceală, consilier USR în cadrul CGMB.

Liberalii au refuzat să participe la această şedinţă, pe motiv că decizia demiterii este superficială.

„Motivele pentru care grupul PNL din CGMB nu va răspunde convocării Consiliului General de către Primarul Gabriela Firea, sunt următoarele:

1. Schimbarea unui CA al unei regii din subordinea PMB nu reprezintă o problemă care să facă obiectul ședințelor “de îndată”;

2. Un nou CA, chiar și interimar, trebuie selectat cu grijă, prezentat publicului și doar apoi votat în Consiliul General; Acest proces nu se poate face în 14 ore, intervalul de timp de la convocarea CGMB și ședința de a doua zi a CGMB;

3. RATB este o regie cu un buget enorm (de 593 milioane de lei pe 2016), mai mare decât al municipiilor Brașov, Sibiu sau Ploiești. Un consiliu de administrație al RATB, chiar și interimar, are pe mâini o regie cu un buget imens și trebuie să fie populat de oameni competenți. Aceștia nu pot fi selectați în noaptea de dinaintea numirii lor”, se arată în comunicatul PNL.

În exclusivitate la România TV, Gabriela Firea a mărturisit, sâmbătă seara, că primeşte zilnic ameninţări, inclusiv din partea unor consilieri generali. „Se întâmplă zilnic, şi mailul-uri, şi pe Facebook, şi direct. Nu am de ce să mă sperii. Au fost proliferate şi de la microfonul consiliului ameninţări cu DNA, cu puşcăria”, a spus Gabriela Firea.