Scandal la protestele anti-restricţii, din Bucureşti. Protestatar luat cu forţa de jandarmi. Manifestaţii şi în alte ORAŞE! – VIDEO

Au apărut primele incidente la protestele anti-restricţii din Capitală, susţinute luni după-amiază, în Piaţa Universităţii. De altfel, manifestări similare sunt în mai multe oraşe din România.

29 mart. 2021, 17:20
Scandal la protestele anti-restricţii, din Bucureşti. Protestatar luat cu forţa de jandarmi. Manifestaţii şi în alte ORAŞE! – VIDEO

Scandal la protestele anti-restricţii, din Bucureşti. Mai mulţi jandarmi au luat un protestatar pe sus. Acesta a fost dus la dubă de către jandarmi. Potrivit primelor informaţii, se pare că motivul pentru care protestatarul a fost încătuşat ar avea legătură cu nepurtarea măştii şi cu faptul că acesta a refuzat să se legitimeze.

Scandal la protestele anti-restricţii, din Bucureşti. Protestatari luaţi cu forţa de jandarmi

Din imaginile se vede cum jandarmii încearcă să-l imobilizeze pe bărbat, în timp ce  oamenii din zonă cere să fie lăsat în pace. Totodată, mai multe persoane participă, luni, în municipiul Constanţa, la un protest organizat împotriva noilor măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19.

Câteva zeci de persoane au ieşit și în cursul zilei de luni, 29 martie a.c., la protestul din fața Prefecturii, împotriva abuzurilor autorităților ca urmare a restricțiilor impuse în contextul pandemiei de coronavirus. Oamenii scandează „Libertate!“, „Jos Arafat!“, „Demisia!“, „Arafat, nu uita, România nu-i a ta!“, „Jos cu mascarada!“ sau „Ieşiţi din casă, dacă vă pasă!“

Duminică, sute de persoane au fost, tot în Constanța, la un protest și au scandat, pe platoul Instituţiei Prefectului, lozinci precum „Masca jos”, „Jos Guvernul”, „Libertate te iubim, ori învingem, ori murim”, ei continuând să mărşăluiască pe străzile oraşului, transmiţând acelaşi gen de mesaje, dar şi cântând imnul naţional. Manifestarea de protest a fost iniţiată pe o pagină de socializare.

Guvernul nu ia în calcul relaxarea restricţiilor anti-COVID-19 după protestele de duminică. Reacţia Executivului vine după ce surse guvernamentale precizau că se analizează varianta schimbării orarului de funcționare în magazine şi redeschiderea restaurantelor cu condiţia testării anti-COVID.

Sibienii și-au anunțat din nou ieșirea în stradă împotriva noilor restricții impuse de autorități pentru a împiedica răspândirea coronavirusului. Protestul organizat se desfășoară în Piața Mare din Sibiu și nu are autorizație.

Protestul a fost stabilit pentru ora 17:00, și și-au anunțat prezența peste 1.700 de persoane.

Şi un protest organizat de Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) se desfășoară luni după-amiaza la Alba Iulia, în fața sediului Prefecturii. AUR a anunțat proteste, luni, în faţa sediilor prefecturilor din toată ţara şi în Piaţa Universităţii din Bucureşti.

De asemenea, va cere demisia premierului Florin Cîţu şi a secretarului de stat în MAI Raed Arafat, precum şi ridicarea „de urgenţă” a restricţiilor anti-COVID.

În ceea ce privește perspectiva unor măsuri de natură a permite desfășurarea unor tipuri de activități, menționăm că nu sunt adoptate decizii în acest sens și nu vizează perioada imediat următoare. La nivel guvernamental se desfășoară consultări și analize referitoare la momentul în care rata de răspândire a virusului la nivel național va fi redusă semnificativ și doar în acest context, într-un interval de câteva luni de zile, vor putea fi puse în discuție condițiile pentru desfășurarea anumitor tipuri de activități”, a transmis Guvernul.

Instituţia precizează că în 7 dintre cele 24 de localităţi în care au avut loc proteste, s-a depăşit numărul maxim de participanţi prevăzut de lege, respectiv 100 de persoane, nefiind înregistrate incidente de natură să tulbure ordinea publică.

Citeşte şi: Guvernul nu ia în calcul relaxarea restricţiilor anti-COVID-19 după protestele de duminică