Scandal la sediul ROMATSA. Jandarmii chemaţi să intervină VIDEO

Noi tensiuni la sediul ROMATSA. Mai mulți sindicaliști au protestat, luni dimineaţa, în sediul instituției, cerând demisia directorului Aurel Stanciu. Jandarmii au fost chemaţi să intervină. 

24 aug. 2015, 07:54
Scandal la sediul ROMATSA. Jandarmii chemaţi să intervină VIDEO

Câteva sute de sindicalişti s-au adunat la sediul Romatsa, în faţa biroului directorului Aurel Stanciu, pentru a-i cere acestuia demisia. Printre sloganurile la care au apelat protestatarii s-au numărat „Ilegalii”, „Comuniştii”, „Securiştii” şi „Bolşevicii”.

În urma scandalului iscat la sediul ROMATSA, înainte de negocierile de la Transporturi, şeful instituţiei a apelat la Jandarmerie, pentru a calma spiritele.

Sindicaliştii au fost chemaţi la negocieri. Înainte însă, sindicaliştii s-au reunit la o discuţie unde s-au încins spiritele. 
 
Conducerea instituţiei spune că nu s-a încheiat un contract colectiv de muncă din cauza liderilor de sindicat, care refuză să negocieze.  Din cele 14 puncte de pe lista de revendicări, 12 au fost deja rezolvate.

Vineri, managerul companiei Romatsa, Aurel Stanciu, s-a îmbrâncit cu unul dintre sindicalişti după ce acesta i-a smuls din mână un proiect de management. Scandalul a avut loc chiar în sediul instituţiei.

Scandal la ROMATSA: Managerul companiei s-a îmbrâncit cu un lider de sindicat VIDEO

Tensiunile vin în contextul în care angajaţii de la Romatsa vor să declaşeze greva generală. Reprezentanţii sindicatului din Romatsa spun că negocierile pornite în urmă cu o lună au fost oprite brusc, fără niciun rezultat.

„Problema cea mai mare e că Romatsa e condusă la ora actuală cu incompetenţă, rea-voinţă şi cu încălcarea legii. Suntem împinşi cu forţa spre o grevă generală pe care noi nu ne-o dorim. Asta e marea problemă. Efectele vor fi atât de mari, încât nici România, nici Romatsa, nici Ponta, nici Oprea, nici Ministerul Transporturilor nu-şi pot permite aşa ceva”, a declarat sindicalistul Florin Diaconu.