Scandal la Timişoara, între primar şi ţigani. Nicolae Robu vrea să-i evacueze pe aceştia din oraş VIDEO

Un scandal de proporţii a avut loc la Timişoara, acolo unde un incendiu pus intenţionat a distrus un imobil întreg. Cum multe dintre apartamentele din zonă sunt locuinţe sociale, primarul oraşului a mers să vadă care este situaţia. Însoţit de poliţiști locali, Nicolae Robu le-a cerut romilor care stau acolo ilegal să părăsească imobilul, însă în scurt timp spiritele s-au încins.

02 oct. 2018, 10:17
Scandal la Timişoara, între primar şi ţigani. Nicolae Robu vrea să-i evacueze pe aceştia din oraş VIDEO

Nicolae Robu a vrut să vadă în special clădirile care au fost afectate de incendiul pus intenţionat, zilele trecute. „Am găsit aici un adevărat dezastru. Eu am mai fost aici în cotrol, cunoşteam situaţia, dar iată că lucrurile au dobândit o anvergură şi mai mare. Sunt o grămadă de indivizi care au venit aici nu se ştie de unde şi care îşi fac de cap. Nu lucrează… spun că trăiesc din ajutor social, dar mă îndoiesc că numai din asta trăiesc. Oricum, ceea ce ne interesează pe noi este să îşi vadă de treabă, să nu perturbe ordinea şi liniştea publică, să nu îi terorizeze pe ceilalţi. Unii dintre ei nu se supun acestor exigenţe. Stau toată ziua în piaţă, oamenii spun că ar fura din buzunare, din poşete, vorbesc urât, îi terorizează pur şi simplu pe ceilalţi„, a declarat primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, citat de sursadevest.ro.

Vizita lui Nicolae Robu şi mai ales anunţul că urmează să fie scoşi afară i-a scos din minţi pe locatarii de etnie romă. Aceştia au început să ţipe şi să îl acuze pe primar că nu face nimic, pentru a-i ajuta. „Vineri a apărut acel incendiu. Ei au crezut că ne intimidează. Nu nu intimideză. Vreau să fie clar pentru toată lumea că aplicăm legea şi suntem necruţători cu toţi răufăcătorii (…) Să plece de unde au venit pentru că nu au ce căuta în Timişoara, din postura de paraziţi. Pentru că aşa se manifestă: ca nişte paraziţi„, a mai spus Robu.