Scandal mare într-un spital din Iaşi. Medicii, supăraţi că li se cer bani pentru o petrecere

Managerul unitatii medicale este acuzat de fapte de coruptie. Medicii s-au revoltat in momentul in care li s-au cerut anumite sume de bani. Cadrele medicale s-au simtit amenintate si cred ca ceea ce se intampla este ilegal.

07 dec. 2016, 08:09
Scandal mare într-un spital din Iaşi. Medicii, supăraţi că li se cer bani pentru o petrecere

Un scandal de proportii a izbucnit la un spital din Iasi. Discutiile au pornit de la niste sume de bani solicitate de conducerea unitatii medicale. Imediat dupa raportul de garda, personalul a fost adunat in amfiteatru, pentru a participa la o sedinta in care managerul spitalului a solicitat sa se stranga de urgenta banii pentru organizarea zilelor spitalului. Pe data de 15 decembrie 2016, la Maternitatea Elena Doamna din Iasi se sarbatoresc zilele spitalului, manifestare organizata la un hotel din centrul Iasului.

Citeste şi: Scandal de amploare la Spitalul Judeţean Suceava. Mascaţii au intervenit de urgenţă

In urma cu doua saptamani, s-a mai organizat o astfel de sedinta, in care personalul medical si cel administrativ a fost informat ca trebuie sa contribuie cu o anumita suma de bani. Si atunci au existat nemultumiri din partea angajatilor, dar nimeni nu a indraznit sa faca vreo plangere.

Ieri, unul dintre medici a decis sa rupa tacerea si sa isi arate public nemultumirea fata de aceasta situatie. Conf. dr Eugen Ancuta, cercetator gradul II in cadrul maternitatii, a decis sa nu contribuie cu niciun ban. Mai mult, medicul sustine ca este vorba de evaziune fiscala, spalare de bani.

„Managerul (dr. Cristina Dobre- n.r.) a organizat astazi o sedinta ad-hoc, in care am fost informati sa aducem de urgenta banii pentru zilele spitalului, marea petrecere care se organizeaza la Astoria. Anul trecut am dat 200 lei si nu am primit nicio chitanta. Anul acesta nu mai dau niciun ban. Acum mi s-a cerut suma de 120 lei. Asta e suma pentru medici. Din cate am aflat de la secretara spitalului, sefii de clinica trebuie sa dea 300 de lei. Nu stiu ce suma trebuie sa dea asistentii medicali si ceilalti angajati. La sedinta, managerul a folosit un limbaj de intimidare, ceva de genul ca daca nu dam banii, nu o sa ne fie bine. Nu am fost amenintati pe fata, dar asa s-a inteles din discursul managerului. Cine a hotarat sa dam acesti bani? Aici este vorba de evaziune fiscala, de spalare de bani. Se strang niste bani pentru ce? Cat este de legal ceea ce se intampla? Unde merg acesti bani? Acum, inainte de alegeri, trebuie sa dam aceste sume de bani? Pot sa am suspiciuni de coruptie? Zilele spitalului ar trebui sa fie o manifestare stiintifica”, a declarat conf. dr. Eugen Ancuta, potrivit bzi.ro.

Cercetatorul revoltat ca i s-au cerut bani pentru zilele spitalului se va adresa si Consiliului Judetean (CJ) Iasi, institutie care administreaza Maternitatea Elena Doamna.