SCANDAL MONSTRU între romii din Giurgiu

Circa 20 de poliţişti au patrulat în zona Bolintin Vale după ce în noaptea de marţi spre miercuri au fost înregistrate mai multe incendii în zonă ca urmare a unor conflicte mai vechi între familii de romi autohtoni şi romi nomazi.

14 aug. 2013, 09:26
SCANDAL MONSTRU între romii din Giurgiu

„Autorităţile au fost anunţate că în Bolintin Vale au fost înregistrate două incendii succesive la o căpiţă de fân şi la unele construcţii neautorizate, iar în urma cercetărilor la faţa locului a reieşit că incendiile ar fi fost provocate de două familii aflate în conflict mai vechi aceştia fiind deja în cercetări pentru anumite fapte de natură penală privind loviri şi ameninţări”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu, Cristian Şuţă, informează Agerpres.

În conflict sunt implicate aproximativ cinci familii şi conflictul ar fi mai vechi, după ce unii romi nomazi din judeţul Dâmboviţa s-ar fi stabilit din 2011 pe un teren din localitate şi au ridicat mai multe construcţii fără autorizaţie. În noaptea de marţi spre miercuri conflictul a degenerat după ce o căpiţă cu fân a unei familii a fost incendiată, după care un alt incendiu a izbucnit în zona construcţiilor neautorizate, iar o femeie în vârstă de 67 de ani a ajuns la un spital din Bucureşti după ce ar fi suferit mai multe lovituri în zona feţei.

În zonă patrulează acum poliţişti şi jandarmi pentru aplanarea conflictelor şi cel puţin şapte persoane sunt în cercetări.