Scandal URIAŞ în SUA: Criminalii nazişti, inclusiv un ROMÂN, au trăit cu AJUTOARE SOCIALE americane

O anchetă a agenţiei Associated Press arată că zeci de criminali de război nazişti, inclusiv unul de origine română, au primit zeci de ani ajutoare sociale din partea autorităţilor americane.

20 oct. 2014, 10:32

Statele Unite sunt acuzate că au făcut un pact cu diavolul. Departamentul american de Justiţie a oferit ajutoare sociale mai multor criminalil de război nazişti. În schimb, aceştia se obligau să părăsească teritoriul american.

Vezi şi MISS HITLER 2014. Un concurs de frumuseţe în care se întrec tinerele „neo-naziste” GALERIE FOTO

Printre beneficiari se numără şi Martin Barteş, fost gardian SS la lagărul de concentrare Mauthausen din Austria. Barteş, care s-a născut în Romania şi a emigrat în Statele Unite în 1955, a fost nevoit să se întoarcă la Viena în 1987, pentru a fi judecat, potrivit România TV.

Citeşte şi Consilier prezidenţial egiptean: Holocaustul este o farsă, evreii au fost mutaţi în Statele Unite

Faptele sale s-au prescris înainte de a fi condamnat. I-a fost revocată cetăţenia americană. Însă a primit beneficii sociale din partea Statelor Unite până la moartea sa, în 1989. Potrivit unor surse apropiate Guvernului de la Viena, oficialii au fost furioşi când au aflat acest lucru.

Scandalul nu se termină aici. Cel puţin patru beneficiari ai beneficiilor sociale trăiesc încă şi se bucură de ele. Printre ei se numără un fost gardian de la Auschwitz. Ancheta mai arată că Statele Unite au plătit criminalilor de război milioane de dolari din banii contribuabilor .