Scandal uriaş la Rio. Ryan Lochte a minţit că a fost jefuit pentru a acoperi faptul că s-a bătut într-o benzinărie

Celebrul înotător american Ryan Lochte și-a schimbat declarațiile despre jaful a cărui victimă ar fi fost, alături de trei coechipieri, la Jocurile de la Rio, în timp ce o înregistrare video l-ar pune în dificultate.

18 aug. 2016, 17:53
Scandal uriaş la Rio. Ryan Lochte a minţit că a fost jefuit pentru a acoperi faptul că s-a bătut într-o benzinărie

Afacerea Ryan Lochte a căpătat joi o nouă turnură la Rio, după ultimele dezvăluiri despre seara în care el și trei colegi ai săi ar fi fost victima unui jaf armat.

În timp ce joi, Gunnar Bentz și Jack Conger au fost dați afară din avion și li s-a interzis să părăsească teritoriul Braziliei, pentru a depune mărturie în cursul serii, Lochte ar fi schimbat versiunea sa asupra faptelor.

După ce a afirmat inițial că o armă de foc a fost lipită de fruntea sa, înotătorul a spus apoi că pistolul era doar îndreptat înspre el. Mai tulburător, Lochte a revenit asupra locului în care a avut jaful: după ce indicase că taxiul în care se aflau a fost oprit pe drum de infractori, care i-au jefuit, el a precizat apoi că jaful s-a produs lângă toaletele unei benzinării.

Joi, autoritățile braziliene au dezvăluit că dețin o înregistrare a camerelor de supraveghere ale benzinăriei, care-i arată pe cei patru înotători în plină altercație cu un agent de securitate. În plus, Lochte și ceilalți trei sportivi erau în stare avansată de ebrietate.

Justiția braziliană a autorizat deja efectuarea unor percheziții în apartamentele celor patru înotători, interzicându-le totodată să părăsească teritoriul. Lochte se află deja în SUA.