VACCINAREA copiilor, SCANDAL URIAŞ. În biserici se împart PLIANTE ANTI-VACCIN

Isteria anti-vaccin, generată de o carte plină de erori. Volumul, scris de vicepreşedintele Federaţiei ortodoxe Pro Vita, a ajuns să fie citat atât de vedete TV, printre care şi Olivia Steer, dar şi în bisericile ortodoxe. Aşa că nu e de mirare că numărul părinţilor care refuză vaccinarea creşte de la un an la altul, informează România TV.

16 feb. 2015, 13:38
VACCINAREA copiilor, SCANDAL URIAŞ. În biserici se împart PLIANTE ANTI-VACCIN

Datele INS arată că numărul părinţilor care refuză să îşi vaccineze copiii a fost în creştere în 2014, comparativ cu 2013, iar cea mai mare creştere de 3,2% s-a înregistrat la oraş.

Acest fenomen a luat amploare pentru că un curent antivaccin este susţinut chiar de mai multe vedete. Spre exemplu, vedeta ProTV Olivia Steer recomandă şi citează din cartea unui medic de familie, Christa Todea-Gross. Cartea este citată pe mai multe bloguri, dar şi în pliantele împărţite în mai multe biserici din ţară.

În carte se spune că vaccinurile sunt principala cauză pentru astmul alergic la copii, însă numeroasele studii făcute de specialişti arată că acest lucru nu este adevărat. Pe de altă parte, o investigaţie făcută de săptămânalul „Viaţa Medicală” a scos la iveală faptul că mai multe biserici din mai multe judeţe din ţară împart pliante antivaccin, însă, în replică, Patriarhia Română susţine că nu este de acord cu acest curent anti-vaccinare.

Citeşte şi Părinţii refuză să îşi vaccineze fetiţele împotriva HPV