Firma care a pus artificii în Colectiv s-a relansat. Ce mesaj le-a transmis Mihaela Rădulescu

Firma care a montat artificiile în clubul Colectiv în noaptea incendiului s-a relansat. La 8 luni incendiul în care 64 de tineri au murit, Golden Ideas Fireworks Artists, societatea urmărită penal, şi-a redeschis siteul.

RomaniaTV.net
22 iul. 2016, 10:37
Firma care a pus artificii în Colectiv s-a relansat. Ce mesaj le-a transmis Mihaela Rădulescu

Pe pagina sa de internet, firma a postat un testimonaial al Mihaelei Rădulescu în care diva spune că ar fi lucrat cu ei la un eveniment în 2008 şi le laudă profesionalismul. În plus compania anunţă că face angajari şi se laudă că serviciile oferite sunt sinomnime cu siguranţa şi calitatea.

Vezi si: Mama barmaniţei ucise în incendiul din Colectiv nu-şi găseşte liniştea. Vezi ce a făcut pe plajă în memoria fiicei sale

Vezi şi: Imagine şocantă cu o supravieţuitoare din Colectiv. Alexandra vorbeşte despre infern: Se ţipa necontenit, sfâşietor

Procurorii de la Parchetul General au stabilit că incendiul de la clubul Colectiv s-a produs ca urmare a faptului că persoanele care aveau în administrare spațiul respectiv au încurajat și permis accesul unui număr de persoane mult peste limita admisă a clubului, în condițiile în care spațiul nu era prevăzut cu mai multe căi de evacuare în caz de urgență, precum și desfășurarea unui spectacol cu foc de artificii în incinta acoperită a clubului, în condițiile amenajării interioare improprii unor astfel de activități, caracterizate prin existența unor materiale ușor inflamabile, montate cu încălcarea dispozițiilor legale și pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor și pentru izolare fonică pe stâlpii de susținere, pereți și tavan, respectiv perete antifonat), cu consecința morții și vătămării corporale a mai multor persoane aflate în local.

Incendiul din clubul Colectiv a durat 153 de secunde, potrivit raportului realizat de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Miniera si Protectie Antiexploziva (INSEMEX) Petrosani.

În urma incendiului din 30 octombrie 2015, din clubul Colectiv, şi-au pierdut viaţa 64 de persoane – 27 în noaptea tragediei şi 37 ulterior, în spitale din Bucureşti şi din străinătate. Incendiul a izbucnit în timpul unui concert susţinut în clubul Colectiv de trupa rock Goodbye to Gravity, care îşi lansa albumul „Mantras of War”. Solistul Andrei Găluţ este singurul membru al trupei care a supravieţuit.