SCANDALOS: O biserică din Bârlad fură căldură de la spital

O biserică din Bârlad, judeţul Vaslui, fură de ani buni căldură de la spital. Din cauza datoriilor adunate, de peste 8 milioane de lei, spitalul se află acum în pragul falimentului. Toate neregulile au fost descoperite de directorul spitalului, în urmă cu câteva luni.

20 oct. 2014, 07:02
SCANDALOS: O biserică din Bârlad fură căldură de la spital

Biserica ctitorită de primarul municipiului Bârlad a beneficiat ilegal, ani la rând, de agent termic de la spital, potrivit România TV. Asta, în condiţiile în care unitatea spitalicească are datorii către diverşi furnizori în valoare de 8,4 milioane de lei şi este în pragul falimentului. Mai mult, spitalul a făcut economii drastice la medicamente, materiale sanitare, iar bolnavii nu au beneficiat de apă caldă în spital. Cu toate acestea, spitalul din Bârlad a plătit aproape 10 ani încălzirea bisericii, unde sunt montate 29 de calorifere.

Totul a ieşit la iveală în vara lui 2014, când managerul a dispus un control intern. Biserica a fost debranşată de la agentul termic şi preotul paroh a anunţat că îşi va monta propria centrală.

CITEŞTE ŞI: Un preot a făcut sex cu o enoriaşă. A aflat apoi că avea HIV