SCANDALOS: Un elev din Capitală a fost abuzat de învăţătoare

Un elev de clasa a III-a de la Şcoala 113 din Bucureşti a fost pedepsit aspru de învăţătoare, mai multe zile la rând, potrivit România TV. Copilul a fost izolat de dascăl în timpul orelor şi în recreaţii, iar colegilor li s-a interzis să vorbească sau să se joace cu el.

20 nov. 2013, 09:05
SCANDALOS: Un elev din Capitală a fost abuzat de învăţătoare

Copilul, elev în clasa a III-a la Şcoala 113 General David Praporgescu din Capitală, s-a luat la bătaie cu un coleg, în timpul unei recreaţii. Ca să-l pedepsească, învăţătoarea l-a aşezat în ultima bancă, cu spatele la clasă, şi le-a interzis colegilor lui să-i mai vorbească.

Învăţătoarea i-a explicat mamei elevului pedepsit că a vrut să îl disciplineze pe copil şi că a mai apelat la această metodă şi în alte situaţii.

Cazul elevului a fost semnalat de către asociaţia T.A.T.A. la Inspectoratul Şcolar Bucureşti, cât şi la Ministerul Educaţiei.

Potrivit noilor modificări din Legea privind drepturile copilului, scoaterea elevilor din clasă în timpul orei, trimiterea lor la colţ, insultele şi jignirile sunt interzie în mediul şcolar, profesorii, dar şi personalul administrativ şi auxiliar putând fi sancţionaţi cu amenzi cuprinse între 1.000 şi 2.500 de lei pentru tratament degradant în şcoală.

Citeşte şi: BĂTAIE SÂNGEROASĂ între liceeni. Tinerii s-au atacat cu cuţitele