Scandalul bebeluşilor bolnavi. Unul dintre copii se află în stare gravă şi a fost transferat la terapie intensivă

Medicii de la Spitalul Marie Curie au afirmat sâmbătă că un băieţel transferat recent de la Mioveni ar suferi de o formă gravă a sindromului hemolitic uremic. Micuţul ar avea complicaţii neurologice, medicii fiind rezervaţi privind starea sa.

27 feb. 2016, 10:26
Scandalul bebeluşilor bolnavi. Unul dintre copii se află în stare gravă şi a fost transferat la terapie intensivă

Copilul a fost transferat la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Marie Curie. „Băieţelul de la Mioveni a venit într-o stare gravă spre foarte gravă. Avea nişte semne clinice care ne-au determinat încă de la examenul iniţial să ne gândim că e vorba de această boală. Diagnosticul s-a confirmat foarte repede. Este o formă şi era o formă extrem de hemoragică de boală.

Copilul a început să prezinte progresiv o agitaţie motorie extremă, manifestări motorii pe care noi le echivalăm cu convulsiile. Suntem în faţa unui sindrom cu complicaţii neurologice la debut, situaţie care e în 90% din cazuri nefavorabilă„, a declarat medicul Mihaela Bălgrădean, citată de România TV.

Citeşte şi SCANDALUL bebeluşilor bolnavi din Argeş. Concluziile preliminare ale Corpului de control al premierului

Ea a adăugat că în momentul de față copilul este internat la secția de terapie intensivă, dar că este posibil ca la un moment dat să necesite ventilație și respirație asistată. Ea a mai precizat că în acest caz tipul de enterotoxină hemoragică Escherichia coli a fost depistat și la testul rapid și la culturile efectuate la Institutul Cantacuzino.

Citeşte şi Alexandru Rafila: E-coli enterotoxigen serotipul 026, cauza îmbolnăvirii la copiii cu SHU

Pe de altă parte, Mihaela Bălgrădean a spus că și în cazul unui alt copil, venit pe 24 februarie în lotul celor trei de la Pitești, respectiv Fetești, s-a decis începerea tratamentului de tip dializă, având în vedere prezența diareei hemoragice. Ea a menționat însă că starea acestui copil este „mulţumitoare spre bună”.

În continuare, alţi cinci copii cu sindrom hemolitic uremic rămân internaţi în această unitate. Patru dintre ei sunt internaţi la secşia de Nefrologie, iar trei fac dializă peritoneală.