SCANDALUL SPP: Liderii PSD şi ALDE n-ar mai vrea comisie specială

Liderii PSD şi ALDE au renunţat la ideea înfiinţării unei comisii speciale care să vizeze activitatea Serviciului de Protecţie şi Pază, potrivit digi24.

07 feb. 2018, 04:28
SCANDALUL SPP: Liderii PSD şi ALDE n-ar mai vrea comisie specială

Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au discutat miercuri în biroul președintelui Camerei Deputaților. La finalul întânirii, cei doi nu au dorit să anunţe dacă au luat o decizie în privinţa înfiinţării unei comisii speciale care să vizeze  activitatea SPP. Surse citate de Digi 24 au susţinut că s-a decis că o astfel de comisie nu este oportună în acest moment.

Comisia de Apărare din Senat l-a invitat deja pe Dragnea să se pronunţe pe această temă, însă liderul PSD a numit invitaţia un joc politic.

„Am inteles ca a fost un vot politic la PNL să fiu chemat eu şi premierul la comisia de la Senat şi tot vot ca să nu fie chemat domnul Phonţu. E penibil să nu fie chemat subiectul discuţiei şi alţi oameni. E o gluma politică (…) E o acţiune în gluma făcută, dacă vrem serios ceva, atunci să facem o comisie specială”, a declarat Liviu Dragnea.

Întrebat dacă va reveni la serviciile oferite de SPP, liderul PSD a spus că reţinerea sa este legată de metoda pe care o aplică Lucian Pahonţu, şeful SPP.

„O instituţie condusă de un om să facă rapoarte informative, fără bază legală, eu nu pot beneficia. Atâta timp cât e condusă de acest domnn care are practici nelegale”, a mai spus Dragnea.

Acesta a anunţat încă de luni că e nevoie de o comisie specială, după ce l-a acuzat pe Lucian Pahonţu s-ar fi implicat în politică. În susţinerea lui Dragnea a venit şi Paul Stănescu, vicepremier, care spune că a fost abordat de o persoană care i-ar fi transmis mesajul lui Pahonţu, prin care îi promitea chiar şefia PSD, după ce Liviu Dragnea va fi „executat”.

La scurt timp după învestitură, întreg Cabinetul Dăncilă a renunţat la serviciile SPP, aceeaşi măsură fiind luată şi de Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului.