SCANDALUL VOLKSWAGEN: Şefii departamentelor de cercetare-dezvoltare au fost suspendaţi

Șefii Departamentelor de cercetare-dezvoltare de la divizia de mașini de pasageri a Volkswagen (VW), precum și cei de la Audi și Porsche au fost suspendați din funcții, din cauza scandalului legat de manipularea testelor privind nivelului emisiilor. Totodată, grupul va veni zilele următoarele cu un plan privind modul în care vor fi reparate vehiculele diesel afectate de scandalul manipulării emisiilor.

28 sept. 2015, 10:05
SCANDALUL VOLKSWAGEN: Şefii departamentelor de cercetare-dezvoltare au fost suspendaţi

Acțiunile Volkswagen înregistrau luni dimineață un declin de 3%, la Bursa din Frankfurt. Săptămâna trecută, publicația germană Bild anunța că doi dintre cei mai importanți ingineri ai grupului Volkswagen vor fi forțați să demisioneze din cauza scandalului legat de manipularea testelor privind nivelului emisiilor.

Ulrich Hackenberg, șeful Departamentului de cercetare-dezvoltare al Audi, și inginerul șef al Porsche, Wolfgang Hatz, vor fi concediați, susținea publicația germană. Luni, agenţia Reuters a anunţat că şefii Departamentelor de cercetare-dezvoltare de la Volkswagen, Audi și Porsche au fost suspendaţi din funcţii.

Citeşte şi SCANDALUL VOLKSWAGEN: Elveţia A INTERZIS vânzarea modelelor diesel implicate în scandalul emisiilor

Portofoliul Volkswagen, cel mai mare producător auto din lume, este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi și Bugatti, dar și camioanele MAN și Scania.

Citeşte şi Noi detalii în scandalul Volkswagen. S-au falsificat datele privind emisiile camionetelor şi ale altor maşini

Autoritățile germane au cerut Volkswagen să explice, până la data de 7 octombrie, modul în care intenționează să respecte standardele de mediu pentru motoarele sale diesel. În cazul în care Volkswagen nu va respecta termenul limită, Autoritatea Federală din domeniul Transporturilor din Germania avertizează că ar putea să-și retragă aprobarea pentru toate modelele implicate în scandalul motoarelor trucate, ceea ce înseamnă că le va fi interzisă circulația pe toate drumurile germane.