SCANDALUL WADA Rafael Nadal a luat substanţe interzise. Alte nume mari pe LISTĂ

Rafael Nadal, Mo Farah și Justin Rose, toţi campioni olimpici la Rio 2016, se numără printre sportivii ale căror dosare medicale au fost accesate, conform WADA, de un grup de hackeri ruși.

19 sept. 2016, 19:08
SCANDALUL WADA Rafael Nadal a luat substanţe interzise. Alte nume mari pe LISTĂ

Rafael Nadal a câștigat titlul olimpic la tenis, în proba de dublu, alături de Marc Lopez, britanicul Mo Farah a câștigat titlul olimpic în probele de 5.000 și 10.000 metri, iar compatriotul său, Justin Rose, a obținut aurul la golf.

În opinia celor de la WADA, hackerii care se intitulează APT28 și Fancy Bears, au obținut accesul la fișierele respective prin intermediul unui cont creat pentru Jocurile de la Rio.

SCANDALUL WADA. Încă o jucătoare de tenis DE TOP ia substanţe INTERZISE. O româncă pe LISTĂ

Documentele referitoare la Mo Farah, postate pe fancybear.net, arată că acesta a primit perfuzii intravenoase cu soluție salină, sulfat de morfină și vicodin, în perioada 3-5 iulie 2014, când a fost internat în spital după ce s-a prăbușit în urma unui antrenament. Înainte de aceasta, Farah a primit triamcinolon corticosteroid, în octombrie 2008.

Simone Biles şi Venus Williams susţin că iau substanţe interzise ca TRATAMENT

Rose a avut aprobarea pentru un dozaj zilnic cu un medicament anti-inflamator — prednisolon — în lunile mai și iunie 2016.

Documentele despre Nadal, care a fost indisponibil mai mult de două luni în urma unei accidentări la încheietura mâinii, arată că acesta a beneficiat, în 2009 și 2012, de anumite substanțe interzise.

Inițial, Fancy Bears a mai postat documente medicale ale surorilor Williams, ale gimnastei Simone Biles, apoi privind alți sportivi, între care cicliștii britanici Chris Froome și Bradley Wiggins.