Scapă de grăsimea abdominală mâncând

Grăsimea abdominală nu este doar inestetică, ci este și extrem de periculoasă pentru sănătatea ta. Află cum poți scăpa de ea fără să îți prejudiciezi sănătatea!

RomaniaTV.net
14 feb. 2018, 07:39
Scapă de grăsimea abdominală mâncând

Grăsimea abdominală nu ține cont de vârstă, profesie sau sex, fiind o problemă de sănătate mult mai periculoasă decât obezitatea.

Factorii care contribuie la apariția ei sunt mai ales alimentația dezechilibrată bogată în zaharuri, grăsimi, lipsa micului dejun, cinele la ore târzii, sedentarismul, stresul care te poate face să mănânci emoțional, fumatul, alcoolul în exces, lipsa somnului suficient cât și anumite schimbări hormonale.

Astfel putem spune că ne confruntăm cu două tipuri de grăsimi eabdominală și anume cea care acoperă celebrul „six pack” care reprezintă un stat subcutanat de grăsime localizat între mușchii abdominali și piele și cel de al doilea strat care este cunoscut sub denumirea de grăsime viscerală. Aceasta din urmă îți îmbracă organele din cavitatea abdominală într-o star adipos, cel mai periculos de altfel.

Bomba cu ceas este grăsimea viscerală, dar nici prima categorie nu trebuie scăpată din vedere.

Citeşte şi A pus sare în tigaia plină de grăsime şi a aşteptat zece minute. Ce s-a întâmplat imediat după

Consumă tărâțe sau ovăz

Obișnuiește-te să consumi orez brun în loc de cel alb și să adopți în alimentația ta cât mai multe cereale integrale dintre care cele mai recomandate sunt tărâțele și ovăzul.

Chiar și în supă le poți adăuga, ele te vor ajuta să ai parte de un tranzit mult mai sănătos și să scapi rapid de țesutul adipos mai ales din zona abdominală.

Avocado, aliatul abdomenului plat

La micul dejun poți opta pentru un avocado copt bine să îl consumi sub formă de guacamole sau pur și simplu în salată sau doar cu lămâie.

De asemenea poți să înlocuiești untul când prepari diferite preparate cu o jumătate de avocado bine copt și pasat.

Folosește cât mai des cu putință acest fruct minune.

Nu uita să facă cel puțin 30 de mișcare pe zi, fie că doar mergi pe jos sau petreci o oră făcând exerciții la sală.

Hidratează-te corespunzător

Apa joacă un rol fundamental în menținerea siluetei și a sănătății tale. Un aport suficient de apă zilnic va ajuta metabolismul să fie mai activ și astfel surplusul de țesut adipos se va diminua văzând cu ochii.

Nici orele de somn nu trebuie ignorate, deci nu mai pierde nopțile, mai bine te trezești cu o oră mai devreme decât să treacă 12 noaptea fără ca tu să fii în pat și să dormi.

Află cum se gătește corect avocado AICI.