Scenariu SUMBRU, prevăzut de un important lider european: Vine SFÂRŞITUL EUROPEI. Va fi RĂZBOI TOTAL

Președintele francez Francois Hollande a prezentat un scenariu sumbru pentru viitorul Europei miercuri, în faţa Parlamentului European. Totodată, liderul de la Elysees se teme de riscul unui "război total", în lipsa unei intervenţii în Siria, unde lucrurile riscă să scape iremediabil de sub control.

RomaniaTV.net
07 oct. 2015, 19:39
Scenariu SUMBRU, prevăzut de un important lider european: Vine SFÂRŞITUL EUROPEI. Va fi RĂZBOI TOTAL

Francois Hollande a tras un semnal de alarmă în legătură cu un posibil „sfârșit al Europei” și o „revenire la frontierele naționale”, dacă UE nu va da dovadă de unitate în fața crizelor.

„Dezbaterea este nu între mai puțină Europă sau mai multă Europă, ci între afirmarea Europei sau sfârșitul Europei’, a afirmat președintele francez, în aplauzele deputaților reuniți la Strasbourg.

„Da, sfârșitul Europei”, a întărit Hollande, „ceea ce înseamnă revenirea la frontierele naționale, desființarea politicilor comunitare, abandonarea monedei euro”.

Citeşte şi Comisia Europeană propune Turciei un plan privind criza imigranţilor, inclusiv deportări din România

Hollande l-a citat, de altfel, pe unul dintre înaintaşii săi la Palatul Elysees, François Mitterrand, care „spunea că naționalismul înseamnă război”. „Avertismentul său este încă valabil’, a punctat Hollande.

Intervenţia în Siria, o URGENŢĂ

Preşedintele francez a apreciat că Uniunea Europeană trebuie să intervină urgent în conflictul din Siria, avertizând că, în caz contrar, există riscul extinderii confruntărilor în întregul Orient Mijlociu şi s-ar putea ajunge la „război total”.

„Această dramă ne vizează pe toţi. Dacă vom lăsa această criză să escaladeze, nu vom putea fi protejaţi. Trebuie să intervenim pentru a evita un război total în regiune. Dacă vom lăsa confruntările religioase să se amplifice, nu vom fi la adăpost: va fi un război total”, a avertizat Hollande în Parlamentul European.

„Trebuie să construim în Siria, cu toţi cei care pot contribui, un viitor politic care să ofere poporului sirian opţiuni alternative la regimul Bashar al-Assad şi Daesh (reţeaua Stat Islamic – n.r.)”, a apreciat preşedintele Franţei.

Merkel, pe aceeaşi lungime de undă cu Hollande

Cum era de aşteptat, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a insistat şi ea pentru solidaritatea statelor UE în gestionarea crizei imigranţilor, pledând pentru sistemul cotelor de distribuire a refugiaţilor şi avertizând că, altfel, Uniunea Europeană riscă să se destrame.

Merkel a pledat pentru modificarea Acordului Dublin, prin care un extracomunitar poate solicita azil în primul stat membru UE în care intră. „Trebuie să fim sinceri: procesul Dublin, în forma actuală, este învechit. Pledez pentru instituirea unei noi proceduri, în sensul repartizării în mod echitabil a refugiaţilor în statele europene”, a afirmat Merkel, atrăgând atenţia că „doar împreună putem soluţiona criza refugiaţilor, doar împreună putem combate traficul de persoane, doar împreună ne putem proteja frontierele externe”.

Citeşte şi Partidul lui Merkel se clatină. Cancelarul german, aspru criticat pentru politica FRONTIERELOR DESCHISE