SCENARIUL lui Ion Cristoiu, despre excluderile din PSD: Mircea Geoană urma să fie pus premier de Iohannis

Mircea Geoană, Marian Vanghelie şi Dan Şova au fost EXCLUŞI din PSD, la propunerea lui Victor Ponta. Ion Cristoiu spune că decizia de excludere a venit după ce "Mircea Geoană și Marian Vanghelie puseseră la cale un plan de debarcare a lui Victor Ponta nu numai de la șefia PSD, dar și de la șefia Guvernului". Potrivit lui Cristoiu, ca urmare a "unei înțelegeri cu Klaus Iohannis, urma să se formeze un așa zis Guvern de Uniune Națională, alcătuit din PSD, dar și din PNL, PDL", iar "premier desemnat de Klaus Iohannis era planificat să fie Mircea Geoană".

28 nov. 2014, 10:44
SCENARIUL lui Ion Cristoiu, despre excluderile din PSD: Mircea Geoană urma să fie pus premier de Iohannis

Ion Cristoiu scrie, pe blogul personal, că excluderea lui Mircea Geoană, Marian Vanghelie și Dan Șova din PSD este văzută ca „semnul unei dictaturi în PSD a lui Victor Ponta, incapabil – spun dușmanii președintelui PSD – să admită criticile venite de la colegi”.

„Dacă ar fi asta, Victor Ponta ar putea să doarmă liniștit. Numai că nu acesta e motivul măsurilor deosebit de dure luate de Victor Ponta împotriva celor trei.

Mircea Geoană și Marian Vanghelie puseseră la cale un plan de debarcare a lui Victor Ponta nu numai de la șefia PSD, dar și de la șefia Guvernului. Dan Șova n-a fost în complot. El a fost sacrificat pentru a se crede c-a fost vorba doar de critici la adresa lui Victor Ponta și nu de un complot!

Ca urmare a unei înțelegeri cu Klaus Iohannis, după ce acesta depunea Jurămîntul urma să se formeze un așa zis Guvern de Uniune Națională, alcătuit din PSD, dar și din PNL, PDL. Gestul era gîndit ca venind de la un președinte al tuturor partidelor. Premier desemnat de Klaus Iohannis era planificat să fie Mircea Geoană”, susţine Cristoiu.

Victor Ponta: Îmi asum propunerea de EXCLUDERE a celor trei. CONGRESUL va fi în primăvară

Jurnalistul continuă spunând că „PSD rămînea la Guvernare, fără a-și asuma întreaga povară a vremurilor dificile”: „PNL și PDL ajungeau la ciolanul rîvnit din greu prin susținerea lui Klaus Iohannis. Cîștigarea Președinției rămîne pentru Gașca lui Vasile Blaga o inutilitate sărbătorească atîta timp cît îi scapă Guvernarea, cea plină de contracte cu statul. Parvenirea la Guvernare prin trecerea unor parlamentari din Coaliția lui Victor Ponta în Coaliția lui Klaus Iohannis nu poate fi folosită cîtă vreme Klaus Iohannis a cîștigat făgăduind un altfel de politică. Formarea unui Guvern de Uniune Națională se dovedea șmecheria perfectă pentru ca gașca lui Vasile Blaga să ajungă la ciolan.”

„Joi, 27 noiembrie 2014, Victor Ponta a dejucat această lovitură de palat în PSD. Asta nu înseamnă că poate dormi liniștit cîtă vreme Klaus Iohannis e președinte. În PSD sunt mulți doritori de funcția de premier dispuși să se înțeleagă și cu Dracu pentru a-i lua locul lui Victor Ponta, d-apoi cu Klaus Iohannis via Vasile Blaga„, conchide Cristoiu.