Scene dramatice în nordul ţării: Turişti surprinşi de avalaşă, jandarmii au intervenit de urgenţă

Ninsorile abundente au făcut ravagii n nordul ţării. La numai câţiva kilometri de oraş au avut loc avalanşe, iar mai mulţi turişti au fost salvaţi de jandarmi. 

05 ian. 2017, 17:06
Scene dramatice în nordul ţării: Turişti surprinşi de avalaşă, jandarmii au intervenit de urgenţă

În Maramureş mai mulţi înotători care se aflau în cantonament în staţiunea Izvoarele nu au mai putut coborâ după ce a avut loc o avalanşă. Drumul a fost blocat şi nu s-a mai putut coborâ din staţiune mai bine de 12 ore.

De asemenea pe un deal din Baia Mare doi turişti care mergeau spre o cabană au fost surprinşi de o avalanşă. Oamenii au rămas blocaţi în maşină şi au fost salvaţi de jandarmi.

Din cauza zăpezii, circulaţia în Baia Mare a fost îngreunată. Unii dintre soferi s-au chinuit să-şi scoată maşinile de sub nămeţi.

Şi în pasul Tihuţa s-a circulat cu dificultate.

Pentru zilele următoare, meteorologii prognozează ninsori abundente şi viscolite. De asemenea, se pot forma troiene de zăpadă. Autorităţile au anunţat că sunt pregătite să intervină. Începând de joi seara şi până sâmbătă dimineaţa au fost emise două coduri galbene şi un cod portocaliu de ninsori şi viscol. De asemenea, directorul ANM a precizat că în funcţie de evoluţia fenomenelor meteorologice poate fi emis şi un cod roşu de viscol.

Citeşte şi COŞMARUL ALB cuprinde România. Meteorologii ar putea emite COD ROŞU de VISCOL