Scene emoţionante la înmormântarea nepoatei lui Dumitru Prunariu. Fetiţa de 11 ani, condusă pe ultimul drum

Scene emoţionante au avut loc la înmormântarea nepoatei lui Dumitru Prunariu. Fetiţa de 11 ani a fost plânsă de zeci de rude şi cunoscuţi, iar un avion a survolat capela, special în amintirea ei. În acelaşi timp, încă un copil care a fost in tabără cu fetiţa a fost depistat cu meningită, dar cu o formă uşoară. Parchetul şi Ministerul Sănătăţii fac anchete să afle cum a fost ingrijită copila de medici şi de ce nu a supravieţuit. Tragedia a stârnit un întreg scandal. Fetiţa a fost condusă miercuri pe ultimul drum.

12 aug. 2015, 13:52
Scene emoţionante la înmormântarea nepoatei lui Dumitru Prunariu. Fetiţa de 11 ani, condusă pe ultimul drum

Inmormantarea micutei Arina, nepoata primului roman care a ajuns in spatiu, a avut loc, miercuri, la Cimitirul Ghencea din Capitala. Duminica, ruda lui Dumitru Prunariu a fost rapusa de meningita, la mai putin de o ora dupa ce a fost transportata, in stare foarte grava, la Institutul „Matei Bals” din Capitala. Fetita avea doar 11 ani si era pasionata de scrima, dar si de zbor.

Numeroase coroane de flori au fost aduse de familie, apropiati si prieteni ai fostului cosmonaut.

Potrivit cancan.ro, în semn de respect fata de micuta disparuta prematur, un coleg de-al lui Dumitru Prunariu a zburat, la mansa unui avion ultrausor, deasupra capelei unde a fost depus trupul neinsufletit al Arinei.

Arina a fost o fetiţă veselă şi talentată. Aşa şi-o amintesc toţi prietenii. Fetiţa de 11 ani a murit după ce s-a intors dintr-o tabără la Capidava, o insulă pe Dunăre din judeţul Constanţa. Împreună cu ea au mai fost 400 de copii, printre ei, şi cei doi nepoţi ai scriitorului Alexandru Mironov.

Pe insula unde Arina s-a distrat în vacanţă nu există apă potabilă. Cei de la DSP Constanţa spun că locaţia a fost verificată, dar n-au găsit vreo neregulă. Unul dintre copiii care a fost acolo a fost diagnosticat şi el cu meningită.

„S-au facut recoltarile respectiv, testele au iesit negative, cu exceptia unui singur caz care a fost pozitiv”, a declarat Streinu Cercel.

Vezi şi: Încă un copil care a fost în tabără cu nepoata lui Dumitru Prunariu se află sub tratament

Parchetul Bucureşti dar şi secţia Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei au început o anchetă în cazul morţii nepoatei lui Dumitru Prunariu. Necropsia a fost efectuată de institutul de medicină legală, iar raportul va fi gata în aproximativ 3 saptamani.

Şi Ministerul Sănătăţii a deschis o anchetă în acest caz.

Citeşte şi: SCANDAL după moartea nepoatei lui Prunariu. Fata a fost diagnosticată greşit de medicul de pe ambulanţă

Dumitru Dorin Prunariu, in varsta de 62 de ani, este primul și singurul roman care a zburat vreodata in spatiul cosmic. A participat la misiunea Soiuz 40 din cadrul programului spatial „Intercosmos” si a petrecut in spatiu 7 zile, 20 de ore si 42 de minute. Este de profesie inginer aeronautic. In prezent are gradul de general-maior in rezervă.