Turişti israelieni, scoşi din taxi şi bătuţi de jandarmi la mitingul din Piaţa Victoriei. Ambasada Israelului: Incident inacceptabil

Ambasada Statului Israel a anunţat luni că patru turişti israelieni au fost bătuţi de forţele de ordine la mitingul de vineri seară din Bucureşti. "Considerăm acest incident ca fiind inacceptabil şi extrem de serios. Turiştii israelieni care au avut de suferit de pe urma intervenţiei brutale vor depune plângere penală împotriva agresorilor", a mai transmis Ambasada Statului Israel într-un comunicat de presă. Imagini cu incidentul au fost surprinse de martori şi postate pe Facebook. Pe lângă turiştii bătuţi de jandarmi, victimă a căzut şi taximetristul care îi transporta. 

12 aug. 2018, 13:57
Turişti israelieni, scoşi din taxi şi bătuţi de jandarmi la mitingul din Piaţa Victoriei. Ambasada Israelului: Incident inacceptabil

Incidentul violent s-a produs la intersectia bulevardului Ion Mihalache cu strada dr. Felix Iacob, atunci cand taxiul a fost inconjurata de mai multi jandarmi. Potrivit martorilor, soferul ar fi fost luat la bataie de fortele de ordine, care i-ar fi agresat si pe clienti straini aflati in taxi.

„Având în vedere dovezile pe care le avem în acest moment, se pare că turişti israelieni nevinovaţi s-au aflat foarte aproape de locul unde s-au petrecut incidentele violente de vineri seară, în timp ce mergeau, cu un taxi, de la hotel către un restaurant din Bucureşti”, a precizat, într-un comunicat transmis AGERPRES, Ambasada Israelului cu privire la incidentul în care au fost implicaţi 4 turişti israelieni.

Totodată, Ambasada Israelului a arătat că turiştii israelieni au fost bătuţi de forţele de ordine, în ciuda faptului că au arătat paşapoartele străine şi au explicat că nu au de-a face cu evenimentele în curs.

„Au fost opriţi, traşi afară din maşină şi, în ciuda faptului că au arătat paşapoartele străine şi au explicat că nu au nimic de-a face cu evenimentele în curs, au fost bătuţi de către forţele de ordine. Considerăm acest incident ca fiind inacceptabil şi extrem de serios. Turiştii israelieni care au avut de suferit de pe urma intervenţiei brutale vor depune plângere penală împotriva agresorilor”, a mai transmis Ambasada Statului Israel.

 

„Lângă intersecţia dintre Mihalache şi dr. Felix Iacob. Jandarmii zguduie un taxi şi apoi calcă pe cap oamenii dinăuntru, jandarmii îmbrâncesc jurnaliştii care FILMEAZĂ.
În ce ţară trăim oameni buni, oameni scoşi din maşini şi bătuţi cu atâta ură?

E grav.

Klaus Iohannis trebuie să convoace CSAT şi să scoată armata pentru a ne apăra de Jandarmerie, o instituţie compromisă”, este mesajul care însoţeşte înregistrarea video postată pe o pagină de Facebook.

 

Procurorii de la Parchetul Militar au anunţat extinderea cercetărilor în dosarul deschis în urma violenţelor de la protestul de vineri seară, din Piaţa Victoriei. Sunt vizate nu doar infracţiuni de purtare abuzivă, abuz în serviciu, ci şi pentru infracţiunea de neglijenţă în serviciu, după ce jandarmii şi-au lăsat în urmăm cei doi colegi agresaţi de câţiva dintre participanţii la manifestaţie, a anunţat prim procurorul Parchetului Militar, Ionel Corbu.

Peste 30 depersoane au mers la parchet pentru a depune plângere împotriva Jandarmeriei.