Scene violente în Piaţa Victoriei. Lideri PMP s-au îmbrâncit cu jandarmii la un protest anti-Ponta

Oamenii lui Traian Băsescu au fost protagoniştii unor scene violente la mitingul organizat, duminică, împotriva lui Victor Ponta. Susţinătorii fostului preşedinte s-au îmbrâncit cu jandarmii, au rupt cordoanele şi au blocat străzile.

RomaniaTV.net
07 iun. 2015, 10:22
Scene violente în Piaţa Victoriei. Lideri PMP s-au îmbrâncit cu jandarmii la un protest anti-Ponta

PMP a organizat, duminică, o acţiune de protest pentru a solicita demisia premierului Victor Ponta, ca urmare a implicării sale ca suspect în dosarul lui Dan Şova. Lideri ai partidului susţinut de fostul preşedinte Traian Băsescu s-au aflat în linia întâi a protestatarilor şi s-au numărat printre cei care au încercat să rupă cordonul de jandarmi atunci când.

Aproximativ 300 de persoane au participat, duminică în jurul prânzului, la un miting neautorizat în Piaţa Victoriei, iniţiat de liderii Partidului Mişcarea Populară. Protestatarii au încercat să blocheze traficul în zonă, moment în care efectivele de jandarmi au format un cordon pentru a împiedica intrarea lor pe carosabil.

Jandarmii au intervenit în forţă, împingându-i pe manifestanţii aflaţi iniţial în faţa Muzeului Antipa către centrul Pieţei Victoria.

Georgian Enache, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, a declarat la România TV că iniţiatorii protestului vor fi amendţai pentru că nu au respectat condiţiile legale de desfăşurare a unei adunări publice.

În prima linie a protestatarilor s-au aflat mai mulţi membri PMP, între care deputatul Eugen Tomac, preşedintele organizaţiei, Radu Cristescu, şi secretarul general Dorel Onaca.