Schimb de focuri la frontiera dintre cele două Corei

Cele două Corei au avut un scurt schimb de focuri, duminică, în zona demilitarizată (DMZ) intercoreeană, a anunţat Ministerul sud-coreean al Apărării, citat de France Presse şi Yonhap.

19 oct. 2014, 11:29
Schimb de focuri la frontiera dintre cele două Corei

Este al doilea incident de această natură, în mai puţin de o lună, petrecut de-a lungul frontierei terestre dintre cele două Corei. Nicio persoană nu a fost rănită, potrivit Agerpres.

Aceste tiruri au avut loc în momentul în care grăniceri sud-coreeni au reperat o patrulă militară nord-coreeană ce se apropia de linia de demarcaţie militară situată în centrul DMZ. „Au fost lansate avertismente orale cu ajutorul unor portavoce, după care au urmat focuri de avertisment„, a declarat un responsabil din cadrul Ministerului sud-coreean al Apărării. „Trupele nord-coreene au deschis atunci focul asupra militarilor noştri, care au replicat„, a mai spus acesta. Schimbul de focuri a durat circa zece minute.

La 7 octombrie, armatele celor două ţări au fost implicate într-un schimb de focuri susţinut de o parte şi de cealaltă a frontierei lor terestre. Nordul tocmai deschisese focul asupra unor baloane ce transportau pamflete şi broşuri ostile Phenianului.

CITEŞTE ŞI: Incredibil: În Coreea de Nord, MĂRCILE ŢIGĂRILOR fac diferenţa între CLASELE SOCIALE