Schimbarea la Faţă, tradiţii şi obiceiuri: Ce NU ai voie să faci în această sărbătoare creştină

Schimbarea la Faţă a lui Iisus Hristos se sărbătoreşte în data de 6 august, fiind considerată ziua graniţă dintre vară şi toamnă.

05 aug. 2014, 08:46
Schimbarea la Faţă, tradiţii şi obiceiuri: Ce NU ai voie să faci în această sărbătoare creştină

Schimbarea la Faţă reprezintă, în popor, începutul toamnei. Schimbarea la faţă mai este numită şi Obrejenia.

Cei care nu ţin sărbătoarea Schimbării la Faţă vor fi uscaţi şi gălbejiţi, iar cine va spăla haine în această zi va fi năpădit de păduchi şi ploşniţe. Fetele care se spală pe cap în ziua Schimbării la Faţă nu le mai creşte părul, iar oamenii care nu-şi văd umbra capului la răsăritul soarelui, în dimineaţa acestei zile, vor muri până la sfârşitul anului.

Citeşte şi Postul Sfintei Marii: Semnificaţii creştine ale Postului Adormirii Maicii Domnului

În această zi nu este bine să te cerţi cu nimeni şi nici să fii certat de către cineva, că aşa vei fi tot anul. Oamenii care se roagă în această zi să scape de o patimă, sigur vor fi vindecaţi. Femeile însărcinate, dacă vor ţine post azi, vor avea o naştere uşoară şi copii sănătoşi, scrie dcnews.ro.

Cu ocazia Schimbării la Faţă este dezlegare la peşte, pentru ca creştinii să se bucure de praznicul ce are loc în timpul postului Sfintei Marii.

Dacă în ziua Schimbării la Faţă vremea este însorită şi plăcută înseamnă ca toamna va fi una roditoare şi îmbelşugată. În schimb, dacă plouă, toamna va fi una mohorâtă.