Schimbări la proba practică a examenului pentru obţinerea permisului auto, în Suceava. Se aplică de la 1 ianuarie

Examinarea candidaţilor la proba practică în vederea obţinerii permisului auto se va face doar în municipiul Suceava, începând cu data de 1 ianuarie 2018 e. Acest lucru a fost decis prin ordin al prefectului Mirela Adomnicăi, potrivit monitorulsv.ro.

RomaniaTV.net
09 oct. 2017, 08:35

Din 2018 se va renunţa la punctele de examinare de la Rădăuţi, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc şi Fălticeni. Prefectul a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că a luat această măsură pentru a asigura condiţii egale de examinare pentru toţi candidaţii şi pentru a eficientiza aceste examinări astfel încât să nu mai existe decalaje atât de mari în ceea ce priveşte programarea la proba practică.

Adomnicăi a arătat că în momentul de faţă programarea pentru obţinerea permisului auto categoria B a ajuns în luna februarie a anului viitor. 

Mirela Adomnicăi a vorbit şi de problema privind programarea inegală pentru proba practică în cele cinci puncte de examinare existente în prezent în judeţ.

„Ne confruntăm cu o criză de personal în sensul în care avem deja cinci examinatori care s-au pensionat la data de 1 septembrie. De asemenea, începând cu data de 17 iulie examinarea este înregistrată, ceea ce presupune operaţiunea ca atare sub aspectele tehnice de pornire a înregistrării, de salvare a înregistrării, astfel încât în medie examinarea pentru categoria B durează 25 de minute, iar pentru categoriile C, CE şi D, în jur de 45 de minute. Având în vedere că un examinator pentru a susţine examinarea candidaţilor la Vatra Dornei pierde de fapt 4 ore cu drumul dus întors până acolo, suntem în situaţia în care la nivelul municipiului Suceava un examinator pe aceste intervale de timp de 25, respectiv 45 de minute, poate examina 16 candidaţi. La Vatra Dornei se înjumătăţeşte numărul candidaţilor care pot fi examinaţi”, a explicat Adomnicăi.