Schimbări majore pentru cei cu credite. BNR vrea să plafoneze gradul de îndatorare în cazul creditelor ipotecare în lei

Publicat: Duminică, 10 Iunie 2018 19:24 // Actualizat: Duminică, 10 Iunie 2018 21:42 // Sursa: romaniatv.net

Schimbări importante pentru cei care vor credite! Banca Naţională a României vrea sa plafoneze gradul de îndatorare pentru credite, in specia pentru cele ipotecare, în lei.

Din 1 iulie, BNR vrea sa plafoneze gradul de indatorare in cazul creditelor ipotecare in lei. Mai mult, Banca Centrala a setat maxime pentru toate tipurile de credit.

Romanii cu venituri disponibile mici si care spera sa ia un credit ar putea fi puternic afectati de la 1 iulie, in contextul in care gradul de indatorare in cazul creditelor ipotecare cu dobanda variabila va fi plafonat la doar 40%, conform unui proiect BNR obtinut de Wall-street.ro.

Potrivit modificarilor pe care BNR vrea sa le aduca regulamentului 17/2012 privind unele conditii de creditare, la imprumuturile imobiliare cu dobanda fixa nivelul maxim al gradului de indatorare* va fi de la 1 iulie 50% la creditele in lei si 35% la cele in valuta.

Potrivit Wall-street.ro, pentru creditele de consum, unde majoritatea bancilor ofera dobanzi variabile, corelate la evolutia Robor, plafonul setat de BNR este si mai descurajant, de 25% la imprumuturile in lei si 15% la cele in valuta.

Aceste masuri sunt valabile atat pentru bancile comerciale cat si pentru IFN-uri.

Totodata, BNR a stabilit ca bancile sa creasca socul de dobanda in cazul simularilor efectuate pe rate inainte de a acorda un credit, de la 0,6 puncte procentuale la 2 puncte procentuale. In cazul socului pe cursul de schimb, deprecierile luate in calcul au ramas la fel ca in 2012: 35,5% pentru euro, 52,6% pe francul elvetian si 40,9% pe dolar.

1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
bani BNR credit lei credite plafoneze gradul de îndatorare pentru credite
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
23 aug 11:35
Răspunde | Votează email 0 email
AVANT LOANS
Buna,
Sunteți bineveniți la AVANTS LOANS LIMITED. Un loc în care toate nevoile financiare sunt rezolvate și visurile sunt satisfăcute.
  Vă mulțumim că ați ales AVANT LOANS LIMITED pentru a ajuta și a pune capăt problemelor dvs. financiare. Oferim toate tipurile de pachete de împrumut
 
Pentru a începe procesul de solicitare a împrumutului, contactați-ne acum prin e-mail: avantloanson@gmail.com
1
EUR
4.6528
RON
11 Dec
noapte -1 °
zi 2 °
Ultimele joburi adaugate
24 H