Vremea la EXTREME! Meteorologii vorbesc despre un al cincilea anotimp. În România vor apărea zone deşertice VIDEO

Publicat: Marţi, 01 Mai 2018 12:22 // Actualizat: Marţi, 01 Mai 2018 13:07 // Sursa: romaniatv.net

Cu toate că la şcoală încă se învaţă despre patru anotimpuri, recentele răbufniri ale climei arată că lucrurile s-au schimbat radical. Iarna, când e ca vara, când e polară. Vara e fie cu furtuni violente ca de toamnă, fie cu temperaturi extreme. Seceta a pus stăpânire pe pământul nostru atunci când nu e înecat de ape. Putem vorbi, astfel, despre a cincilea anotimp… Potopul!

Aproape că ne-am obișnuit ca pâraiele cu debite mici să se umfle, deodată, aspirând, pentru câteva ore sau zile, la statutul de fluviu violent. Așezări care, de regulă, erau lovite de secetă, se trezesc scufundate în ape.

Inundațiile au început să facă parte din firescul climatic al României, în așa măsură încât potopul ar putea fi definit ca o manifestare normală la noi. Un fel de al cincilea anotimp.

Începând cu anii '70, odată cu prima criză petrolieră, unii meteorologi au anunțat că, în mod inevitabil, dezvoltarea industrială va schimba complet tabloul climatic.

"Nu toată planeta este la fel de afectată. Zonele care sunt deja aride, se vor deșertifica cu o rată mult mai intensă, iar zonele care deja au un excedent de precipitații, vor avea și mai multe precipitații în viitor. Tocmai datorită tendinței de încălzire globală", spune meteorologul Viorica Dima, potrivit informaţiilor România TV.

Imagini recent surprinse de către NASA arată că o mare parte a calotei antarctice s-a topit, încă un semn că încălzirea globală afectează tot pământul…

În ultimii ani, iarna este și ea un anotimp care pare a nu mai urma făgașul normal, cu care am fost învățați.

Cu toată evidența schimbărilor în direcția încălzirii globale și a efectelor sale devastatoare, există și sceptici. Aceștia susțin că, de fapt, am avea de-a face cu schimbări care s-au tot întâmplat în istoria planetei…

Inconștiența cu care sunt tăiate pădurile, încăpățânarea de a construi în zone expuse și ignorarea semnalelor pe care ni le dă natura, nu fac decât ca potopul să devină o constantă.

Citeşte şi PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în următoarele DOUĂ SĂPTĂMÂNI

1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
anotimp încălzire globală meteo prognoza meteo schimbarea vremii vremea
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
06 mai 20:35
Răspunde | Votează email 0 email
flo
Un job deosebit pentru castiguri acasa! Cautam urgent oameni care vor sa castige SIGUR bani, intr-o activitate simpla, lansata in martie 2018. Trimiteti mesajul VREAU MAI MULTE INFORMATII, la adresa de email: butaruflory@gmail.com
1
EUR
4.7081
RON
23 Jan
noapte 0 °
zi 7 °
Ultimele joburi adaugate
24 H