SCHIMBĂRI pentru elevi şi profesori. Ecaterina Andronescu vrea să renunţe la MANUALUL UNIC

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, vrea să renunţe la manualul unic întrucât, spune ea, manualele nu s-au ridicat la standardele cerute. 

RomaniaTV.net
21 nov. 2018, 08:19
SCHIMBĂRI pentru elevi şi profesori. Ecaterina Andronescu vrea să renunţe la MANUALUL UNIC

„Manualul unic nu a fost o decizie tocmai fericită. Faptul că manualele au arătat aşa ar trebui să ne pună pe gânduri. Prin competiţie ar creşte şi calitatea manualelor”, a declarat ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu pentru Ştirile PRO TV.

Manualul unic a fost introdus în timpul mandatului fostului ministru al Educaţiei, Liviu Pop, care declara că prin această măsură vrea să scape de „baronii manualelor”. Astfel, Guvernul a dat o ordonanţă de urgenţă prin care a trecut Editura Didactică şi Pedagogică în subordinea Ministerului Educaţiei şi a desemnat-o să editeze manualele şcolare. Ordonanţa a fost atacată la Curtea Constituţională, iar judecătorii au decis că Ministerul Educaţiei nu trebuia să reorganizeze Editura Didactică şi Pedagogică prin ordonanţă de urgenţă, ci printr-o hotărâre care să treacă prin Parlament. Legea manualului ar urma acum să fie modificată în Parlament.