Sclavi la generalul şpăgar. Neculai Bontic îi punea pe jandarmi să-i spele şi calce hainele

Al doilea om de la conducerea Jandarmeriei Române, Neculai Botnic, trata instituţia ca pe propria moşie. Potrivit România TV, subordonaţii îi spălau şi călcau hainele, îi dădeau şpagă găini, fazani şi miei şi îi umpleau rezervorul cu motorină. Găinăriile sale au ajuns la DNA, iar acum bărbatul este urmărit penal, pentru abuz în serviciu.

13 iul. 2013, 16:13
Sclavi la generalul şpăgar. Neculai Bontic îi punea pe jandarmi să-i spele şi calce hainele

Şpăgile mici şi dese i-au marcat cariera general lui Neculai Bontic, până de curând, adjunct al Jandarmeriei Române. Potrivit DNA, al doilea om ca putere în jandarmerie nu se dădea în lături de la a primi găini şi peşte ca mită de la subordonaţi.

Potrivit România TV, fazanii primiţi ca mită erau ţinuţi în congelatoarele unităţii şi gătiţi la petrecerile personale ale generalului. Între 20 şi 30 de prieteni şi rude ale lui Bontic participau la mese festive la popota Jandarmeriei. Mâncarea şi băutura erau trecute în contul Jandarmeriei Române. Procurorii DNA au numărat nu mai puţin de 40 de petreceri aniversare, onomastici şi chefuri date de generalul Bontic.

Acelaşi general obişnuia să îşi umple rezervorul maşinii cu carburant destinat autospecialelor de intervenţie ale jandarmeriei. Mai mult decât atât, potrivit DNA, el folosea maşina de serviciu şi pentru a merge, împreună cu prietenii, la vila sa de vacanţă de la Eforie. Pe toată perioada sejurului, Bontic încasa diurnă.

După începerea urmăririi penale, Ministrul de interne a dispus trecerea în rezervă a generalului Bontic.

Citeşte şi Neculai Bontic, adjunctul şefului Jandarmeriei, cercetat pentru luare de mită şi abuz în serviciu