Boala cu 1000 de feţe, care afectează din ce în ce mai multe femei. NU IGNORA simptomele

Scleroza multipla este una din cele mai infricosatoare boli, iar multe din simptomele acesteia la femei nu sunt cunoscute.

21 iul. 2016, 12:51

Scleroza multipla poarta si numele de scleroza in placi, scrie teotrandafir.com. Este o boala inflamatorie in care tecile izolatoare ale celulelor nervoase din creier si maduva spinarii sunt deteriorate. Scleroza multipla afecteaza sever sistemul nervos si produce o plaja large de semne si simptome incluzand discapacitatile fizice.

Citeşte şi De ce e bine să faci sex dimineaţa

Simptomele ciudate pe care le are scleroza multipla:

1. VAGINUL USCAT

Lipsa de lubrifiere vaginala este unul din indicatorii despre care femeile nu stiu ca anunta problemele cu maduva spinarii. La barbati, scleroza multipla se poate manifesta prin incapacitatea de a avea erectie.

2. INGHITIREA CU DIFICULTATE A ALIMENTELOR

Aceasta afectiune poarta numele de disfagie. Disfagia, ingurgitarea dificila a mancarii, este unul din semnele cele mai evidente ale sclerozei multiple. Acest handicap se produce din cauza nervilor slabiti care controleaza muschii bucali si gatul.

3. PROBLEME CU VOCEA

Persoanele care se confrunta cu aceasta boala teribila au probleme de exprimare. Volumul vocii poate scadea pana la mutire. Persoanele care au aceasta boala manifesta simptomul in primele saptamani de la detectarea acesteia.

4. PIERDEREA AUZULUI

Intrucat este vorba despre o boala ce afecteaza sistemul nervos si tot ce inseamna nervi, auzul este si el afectat. In multe cazuri (peste 40%), pierderea auzului este primul simptom al sclerozei multiple, scrie portalul salud180.com.

Citeşte şi Ce înseamnă dacă ţi se zbate ochiul. Mergi de urgenţă la medic

5. DURERE SEVERA DE CAP

Sistemul nervos central este grav afectat, iar asta se manifesta prin migrene puternice care nu seamana cu durerile de cap obisnuite, semnaleaza National Multiple Sclerosis Society (SUA – Societatea Nationala de studiere a Sclerozei Multiple).

6. DEPRESIA

Depresia este semnul instalarii multor boli in organism. Organele obosesc, iar omul incepe sa gandeasca apasator. Acest lucru se intampla din cauza modificarii substantelor chimice din creier. Mai multe cercetari arata ca persoanele depresive prezinta modificari ale lichidelor din creier.