Şcoală închisă după confirmarea unui caz de meningită, la Suceava. Focar de infecţie la o grădiniţă din Buzău

Cursurile au fost suspendate, luni, pentru trei zile, la o şcoală din Suceava, după ce un copil de 9 ani a fost diagnosticat cu meningită. Decizia a fost luată de consiliul de administraţie al şcolii, pentru dezinfectarea sălilor de clasă unde a învaţat elevul.

RomaniaTV.net
21 ian. 2019, 14:20
Şcoală închisă după confirmarea unui caz de meningită, la Suceava. Focar de infecţie la o grădiniţă din Buzău

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava a confirmat existența diagnosticului de meningită în cazul unui băiețel de 9 ani, elev al unei școli din municipiul Suceava. Acesta a fost internat la Spitalul Județean Suceava, în cadrul secției de Boli infecțioase, potrivit monitorulsv.ro.

Instituția a recomandat dezinsecția claselor și triaj clinic, iar personalul școlii care asigură asistența medicală va urmări respectarea recomandărilor făcute.

Tot luni, autorităţile de sănătate publică din Buzău declară focar de infecţii respiratorii la o grădiniţă cu program prelungit din Buzău, unde mai mulţi copii sunt bolnavi, iar medicii de familie le-au pus diagnosticul clinic de gripă, potrivit news.ro.

Potrivit conducerii Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 8 din Buzău, în cazul a cinci copii medicii de familie, iar într-un alt caz medicii unei clinici private din Bucureşti ar fi pus diagnosticul de gripă de tip A. Este vorba despre copiii unei clase de grupă mică de grădiniţă, care au început să se îmbolnăvească, rând pe rând, începând de joi.

În acest caz, a fost informată atât conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Buzău, cât şi cea a Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Buzău.

„Am fost informaţi că şase copii de la grupa mică ar fi bolnavi de gripă. Tot începând de astăzi, împreună cu DSP vom merge în şcoli să facem o campanie susţinută de informare şi de atenţionare a cadrelor medicale să efectueze triaj riguros şi să nu mai permită copiilor să intre în colectivitate fără avizul medicului de familie care să arate pentru ce a eliberat documentul”, a declarat inspectorul general al ISJ Buzău, Florina Stoian.

La rândul său, medicul epidemiolog Carmen Scîntei a declarat că luni a trimis medici în toate grupele grădiniţei pentru a recolta exudat de la copiii prezenţi, însă numărul celor care sunt la cursuri este foarte mic.