Şcoala NAZIŞTILOR: Cursurile încep cu Heil Hitler! şi continuă cu sloganuri naziste GALERIE FOTO

Un liceu din Germania, din Leipzig, este anchetat după ce s-a aflat că elevii acestei instituţii se comportă ca în vremea fostului dictator nazist Adolf Hitler. Astfel, liceenii se salută "Heil Hitler!" şi comunică între ei prin sloganuri naziste. De asemenea, băieţii poartă mustaţă după modelul celei pe care o purta dictatorul.

29 oct. 2014, 19:47

Părinţii şi autorităţile au fost şocate când au aflat că unii dintre cei 29 de elevi dintr-o clasă a unui liceu din apropiere de Leipzig comunică între ei după modelul nazist, de la modul cum se salută, până la sloganuri prin care comunică între ei fie direct, fie prin mesaje pe telefonul mobil, scrie Daily Mail, citând publicaţia germană Bild.

Într-unul dintre aceste mesaje, un elev reproduce o glumă: „De ce s-a sinucis Hitler? Pentru că evreii i-au trimis nota de plată la gaze!”…

„Aceste discuţii despre clasa de elevi nazişti din Landsberg este o nenorocire. Când am citit în ziar despre asta, am crezut că visez urât”, a spus Eli Gampel, tatăl unuia dintre elevii liceului implicaţi în scandal. Fiul lui, care este de origine evreiască, a fost deja hărţuit de către unul dintre elevii şcolii, a mai spus tatăl său.

Un purtător de cuvânt al ministrului pentru Educaţie regional s-a declarat ca fiind şocat de cele întâmplate la liceu. „Sunt şocat. Dacă se va dovedi că toată povestea este adevărată, atunci nu există niciun alt mijloc de a pune lucrurile în ordine aici: toleranţă ZERO”, a spus purtătorul de cuvânt.

Vezi şi MISS HITLER 2014. Un concurs de frumuseţe în care se întrec tinerele „neo-naziste” GALERIE FOTO

Directorul liceului, Lutz Feudel, a declarat că toată şcoala a fost şocată de scandal şi mai ales de faptul că există la ora actuală elevi pe băncile şcolilor care simpatizează un trecut întunecat al Germaniei, condamnat pe tot globul, dar şi de faptul că toţi aceşti tineri sunt din aceeaşi clasă.

Şcoala va intra în anchetă, dar după vacanţa de toamnă, care abia a început. Deocamdată, părinţii a doi liceeni au fost invitaţi la discuţii, la şcoală, împreună cu copiii lor care se fac vinovaţi de compartament de tip nazist.

Citeşte şi Se caută CHIRIAŞI pentru casa lui Adolf HITLER

În Germania orice simbol nazist expus în public, salutul specific sau reproducerea unor fraze şi sloganuri din perioada nazistă sunt strict interzise, prin lege, sancţiunea fiind de 6 luni de închisoare. De asemenea, toţi elevii din Germania au vizitat obligatoriu un lagăr de concentrare nazist şi învaţă la şcoală despre excesele celui de-al Treilea Reich.

Citeşte şi DETALII PICANTE din viaţa amoroasă a lui HITLER şi a Evei BRAUN: Cum se comportau cei doi în DORMITOR FOTO

Nu în ultimul rând, şcoala a cerut ajutorul unor psihologi care se vor întâlni cu copiii şi părinţii lor pentru a afla cauza care le provoacă elevilor atâta fascinaţie faţă de nazişti. În Germania, în ultimul timp, se formează tot mai multe grupuri neonaziste care au ajuns să facă recrutări din rândul adolescenţilor, mai dezvăluie publicaţia germană.