Şcoli din România, pericol public. Vezi unde funcţionează şcoala din container

În România anului 2013 se face şcoală ca în Evul Mediu. Mii de elevi din ţară îşi pun zilnic viaţa în pericol, studiind în săli de clasă ce stau să se dărâme, nu au apă potabilă sau toalete.

RomaniaTV.net
18 oct. 2013, 12:29
Şcoli din România, pericol public. Vezi unde funcţionează şcoala din container

În total, sunt peste 1.400 de unităţi de învăţământ fără autorizaţie sanitară, informează România TV. Unele nu au apă potabilă, altele funcţionează în clădiri foarte vechi, pline de infiltraţii, iar altele au încă wc-uri în fundul curţii. Cele mai multe probleme sunt întâlnite în judeţele Vâlcea, Harghita, Sălaj, Dolj, Constanţa, Buzău şi Vaslui.

Se poate însă şi mai rău. Copiii dintr-un sat din Hunedoara învaţă într-un container de metal. Pentru a ajunge la cea mai apropiată şcoală, copiii ar fi trebuit să se trezească în fiecare zi la 5 dimineaţa ca să ajungă la ore, iar drumul este lung şi periculos, mai ales iarna. Aşa că învaţă carte într-o baracă improvizată.

„Sperăm ca în scurt timp să ne mutăm în şcoala cea nouă. Şi să beneficiem de un spaţiu mai mare. Mai frumos aranjat”, a spus doamna învăţătoare.

În urma controalelor efectuate în şcoli de Direcţiile de Sănătate Publică au fost date amenzi de aproape 11.000 de lei, iar unele şcoli au rămas fără autorizaţie sanitară.