Şcoli închise din cauza vremii. Mai multe unităţi de învăţământ au cursurile suspendate, altele au scurtat programul

Cursurile sunt suspendate în opt unităţi de învăţământ din cauza frigului. Este vorba despre patru şcoli şi patru licee din minicipiul Galaţi care au fost închise în ultimele zile deoarece instalaţiile de încălzire independente promise de Primărie nu a fost încă finalizate, iar sistemul centralizat din oraş a fost închis definitiv. Miercurea trecută erau într-o astfel de situaţie 17 şcoli şi licee, însă în cazul unora lucrurile au fost rezolvate.

RomaniaTV.net
20 nov. 2018, 09:45
Şcoli închise din cauza vremii. Mai multe unităţi de învăţământ au cursurile suspendate, altele au scurtat programul

Opt unităţi de învăţământ din oraşul Galaţi au cursurile suspendate din cauza frigului, în condiţiile în care unităţile nu au încălzire. În alte trei instituţii şcolare din judeţ, orele de curs au fost scurtate.

Cursurile sunt suspendate în opt unităţi de învăţământ, din cauza frigului. Este vorba despre şcolile nr. 17, 18, 33 şi Iulia Haşdeu şi despre liceele Aurel Vlaicu, CFR, Traian Vuia şi Sf.Maria. Nu se ştie încă dacă mâine vor fi cursuri, se va lua o decizie pe parcursul zilei. Cert este că la Sf.Maria nu se învaţă toată săptămâna, acolo este o problemă mai complicată şi conducerea a decis să suspende cursurile până luni. Mai sunt şi trei şcoli în care se învaţă, dar cu program scurt”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al IŞJ Galaţi, Oana Enache.

„Nu se învaţă nici marţi, nici miercuri. Sperăm ca joi să reîncepem cursurile”, a declarat Silviana Ciupercă, directoarea de la Metalurgic, pentru Adevarul

Unităţile şcolare aflate în această situaţie au fost debranşate de la reţeaua urbană de termoficare după ce Primăria a anunţat închiderea sistemului centralizat din cauza pierderilor şi a cheltuielilor de întreţinere uriaşe. Deoarece municipalitate a alocat cu întârziere fonduri pentru achiziţionarea şi montarea de centrale termice, numeroase şcoli din Galaţi nu au obţinut avizele pentru conectarea la reţeaua de gaze.