ŞCOLI ÎNCHISE JOI. Ministerul Educaţiei a anunţat unde nu se ţin cursuri de 1 martie UPDATE

Şcolile din Capitală şi din opt judeţe vor fi închise în continuare toată săptămâna, din cauza viscolului şi a temperaturilor scăzute, iar în alte trei judeţe, respectiv Argeş, Tulcea şi Dolj, cursurile vor fi suspendate doar joi, conform datelor transmise miercuri seară de către Ministerul Educaţiei.

RomaniaTV.net
28 feb. 2018, 14:35
ŞCOLI ÎNCHISE JOI. Ministerul Educaţiei a anunţat unde nu se ţin cursuri de 1 martie UPDATE

UPDATE: Ministerul Educaţiei a anunţat în care judeţe vor fi închise şcolile joi sau toată săptămâna.

Astfel, joi şi vineri, cursurile şcolare vor fi suspendate integral în Capitală şi în judeţele Brăila, Călăraşi, Constanţa, Ialomiţa, Ilfov, Olt şi Teleorman. Şi în judeţul Giurgiu vor fi închise, în aceste două zile, toate unităţile de învăţământ, cu excepţia a cinci grădiniţe cu program prelungit din municipiu.

De asemenea, în judeţele Argeş şi Dolj s-a decis suspendarea integrală a cursurilor, însă doar pentru ziua de joi, 1 martie. Şi în judeţul Tulcea, joi vor fi închise toate unităţile de învăţământ , cu excepţia grădiniţelor din municipiu.

În acelaşi timp, în intervalul 1-2 martie vor fi închise Colegiul Tehnic „Victor Ungureanu” din Câmpia Turzii, care are are centrala termică defectă, şi liceul din localitatea Lădeşti (Vâlcea).

Şcoli închise joi, 1 martie 2018. 

ŞCOLI ÎNCHISE BUCUREŞTI JOI. „Am luat decizia ca toată săptămâna şcolile să fie închise (grădiniţe, şcoli şi licee). Înţeleg dificultatea familiilor, dar în prImul rând cred că şcolile sunt pentru educaţie, nu pentru supraveghere şi îngrijire. Îi înţeleg pe părinţi, dar îi rog să găsească soluţii, să nu îi lase în viscol doar pentru a-i trimite undeva cât sunt ei la serviciu. Ne pasă de toată lumea. Nu toţi copiii ajung la şcoală cu maşina încălzită a părinţilor. O să avem în continuare ger”, a declarat Gabriela Firea, primarul general al Capitalei.

ŞCOLI ÎNCHISE ILFOV JOI. Şi în judeţul Ilfov, cursurile sunt suspendate în 1 martie din cauza vremii. 

ŞCOLI ÎNCHISE JOI ÎN IALOMIŢA. Cursurile din învăţământul preuniversitar în judeţul Ialomiţa se suspendă în perioada 1-2 martie, au anunţat miercuri reprezentanţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Ialomiţa.

„Având în vedere evoluţia valorilor termice şi a precipitaţiilor sub formă de zăpadă însoţite de viscol, s-a adoptat suspendarea cursurilor preuniversitare în perioada 1-2 martie, dar şi alte măsuri necesare pentru prevenirea şi gestionarea operativă a unor eventuale situaţii de urgenţă pe durata codurilor de avertizare meteorologică, cum ar fi intervenţia pe toate traseele de lucru, astfel încât să menţină starea de viabilitate a drumurilor judeţene”, au mai precizat reprezentanţii CJSU Ialomiţa.

ŞCOLI ÎNCHISE DOLJ JOI. Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Dolj a prelungit suspendarea cursurilor în învățământul preuniversitar și joi, 1 martie. De asemenea, inspectorii școlari au precizat că în zilele următoare vor comunica și dacă se vor organiza sau nu olimpiadele și concursurile care erau programate pentru sfârșitul acestei săptămâni.

În ceea ce privește derularea probelor de competențe din cadrul bacalaureatului pentru situații excepționale, precum și depunerea contestațiilor pentru olimpiadele care au avut loc săptămâna trecută, reprezentanții ISJ Dolj spun că acestea se suspendă până la reluarea cursurilor.

ŞCOLI ÎNCHISE JOI GIURGIU. Şcolile vor rămâne închise în judeţul Giurgiu şi în perioada 1-2 martie, conform unei decizii luată miercuri de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU).

„Având în vedere faptul că judeţul Giurgiu se află sub cod portocaliu pentru temperaturi foarte scăzute, atât noaptea cât şi ziua, în şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu a fost adoptată hotărârea suspendării cursurilor pe întreg teritoriul judeţului în zilele de 01-02 martie 2018”, se arată într-o informare transmisă de CJSU.

SCOLI INCHISE ARGEŞ joi. Autorităţile din Argeş au decis suspendarea cursurilor în toate unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţ, până joi inclusiv, din cauza viscolului care creează probleme pe drumuri. Aproape 30 de şcoli şi unităţi de învăţământ preşcolar vor asigura permanenţa, pentru copiii care nu au cu cine rămâne acasă.

„Ca urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile, în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, s-a hotărât suspendarea cursurilor în toate unităţile de învăţământ argeşene, începând de astăzi 27.02.2018, orele 14.00, până joi, 01.03.2018, orele 20.00” a anunţat Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş.

Părinţii care nu au posibilitatea de a-şi lăsa copiii acasă în siguranţă, sub supravegherea unui adult, pot să îi ducă la una dintre unităţile şcolare care vor asigura permanenţa pe perioada suspendării cursurilor.

La nivelul judeţului Argeş vor fi deschise 15 şcoli şi grădiniţe în municipiul Piteşti, trei grădiniţe cu program prelungit în Mioveni, o grădiniţă şi un liceu în Topoloveni, o şcoală şi o grădiniţă la Costeşti, o şcoală şi două grădiniţe în Curtea de Argeş, o şcoală şi o grădiniţă la Câmpulung, dar şi şcoala şi grădiniţa din Ştefăneşti.

ŞCOLI ÎNCHISE JOI ÎN OLT. „Având în vedere condiţiile meteorologice nefavorabile, precum şi previziunile meteorologice nefavorabile pentru perioada următoare, care vizează întreaga rază teritorială a judeţului Olt, cu aprobarea Consiliului de administraţie, prin decizia nr. 83 emisă de inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt s-a dispus suspendarea cursurilor în toate unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Olt pentru zilele de joi, 1.03.2018 şi vineri, 2.03.2018″, a anunţat Mirela PARASCHIV , purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt.

ŞCOLI ÎNCHISE în TELEORMAN joi: Şcolile din judeţul Teleorman rămân închise în următoarele trei zile. Preşcolarii şi elevii din Teleorman nu vor merge la şcoală joi, 1 martie 2018, şi vineri, 2 martie 2018, decizia de suspendare a cursurilor fiind luată în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Astfel, cursurile vor fi reluate începând cu ziua de luni, 5 martie 2018.

ŞCOLI ÎNCHISE ÎN BRĂILA JOI. Toate unităţile de învăţământ din municipiul şi judeţul Brăila rămân închise joi şi vineri, pe 1 şi 2 martie. Decizia a fost luată în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din cauza viscolului şi gerului năprasnic de afară. Elevii se întorc la cursuri luni, 5 martie. Orele pierdute vor fi recuperate ulterior.

ŞCOLI ÎNCHISE în CĂLĂRAŞI joi: Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din Călăraşi, la propunerea Inspectoratului Şcolar Călăraşi, a hotărât suspendarea cursurilor în toate unităţile de învătământ din judeţul Călăraşi pentru 1 şi 2 martie 2018.

ŞCOLI ÎNCHISE JOI TULCEA. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea a hotărât menținerea suspendării cursurilor la toate unităţile de învăţământ din judeţul Tulcea pentru data de 1 martie 2018, cu excepţia grădiniţelor cu program prelungit care vor asigura primirea copiilor în condiţii optime.

ŞCOLI ÎNCHISE CONSTANŢA JOI. Ca urmare a avertizării meteorologice, dar și din cauza cantităților abundente de zăpadă căzute în aceste zile pe raza județului Constanța, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis ca toate cursurile din unitățile de învăţământ preuniversitar să fie suspendate în zilele de 1 și 2 martie.